INFORÁDIÓ 
2020. szeptember 19. szombat
Vilhelmina

időjárás

figyelmeztetés

ónos eső

hófúvás

A félig befagyott Bodrog a tokaji hajókikötőnél 2019. január 25-én.

Ónos eső és hófúvás veszélye fenyeget a hétvégén, elsősorban a Dunántúl érintett

Infostart

Hófúvás, ónos eső: a Dunántúlon nyolc megyében elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.

Havazás, szombat estétől vegyes halmazállapotú csapadék:

A déli, délkeleti területeken ismét hószállingózás, gyenge havazás kezdődött péntek este, a havazásból szombat reggelig lepel-5 cm hóréteg várható (délkeleten az 5 cm körüli hóvastagsággal). Este, késő este a keleti, délkeleti határnál átmeneti ónos eső nem zárható ki - olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztetésében.

Szombaton napközben délkelet irányába kivonul a csapadék, amelyből még további lepel-2 cm hó hullhat. Átmeneti szünet után estefelé északnyugat felől azonban egy másik csapadékzóna érkezik, amelyből

az északnyugati tájakon vegyes halmazállapotú csapadék várható: hó, havas eső, fagyott eső, ónos eső egyaránt előfordulhat.

Szombat éjfélig a Dunántúlon egyre több helyen várható csapadék, Dél-Dunántúl felé haladva egyre inkább ónos eső, eső lesz a jellemző csapadékforma.

Viharos szél:

Szombat reggelig Dunántúl nyugati, északnyugati felén, kiemelten a Dunántúli-középhegység, majd estétől a Mecsek térségében is 65-75 km/h-s lökések kísérhetik az északi, északnyugati szelet.

Hófúvás:

Estétől a Dunántúl mellett a középső és északkeleti tájakon is hordatja a szél a havat. A Dunántúlon a vastagabb hóval borított hegyvidéki területeken, kiemelten a Dunántúli-középhegységben, illetve a Dunántúl déli részén a nap második felétől erős hófúvás is kialakulhat. Szombat reggeltől mérséklődik majd számottevően a légmozgás.

Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat
Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat

Nyitókép: A félig befagyott Bodrog a tokaji hajókikötőnél 2019. január 25-én. MTI/Czeglédi Zsolt
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018