eur:
394.35
usd:
370.35
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
A félig befagyott Bodrog a tokaji hajókikötőnél 2019. január 25-én.
Nyitókép: A félig befagyott Bodrog a tokaji hajókikötőnél 2019. január 25-én. MTI/Czeglédi Zsolt

Ónos eső és hófúvás veszélye fenyeget a hétvégén, elsősorban a Dunántúl érintett

Hófúvás, ónos eső: a Dunántúlon nyolc megyében elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.

Havazás, szombat estétől vegyes halmazállapotú csapadék:

A déli, délkeleti területeken ismét hószállingózás, gyenge havazás kezdődött péntek este, a havazásból szombat reggelig lepel-5 cm hóréteg várható (délkeleten az 5 cm körüli hóvastagsággal). Este, késő este a keleti, délkeleti határnál átmeneti ónos eső nem zárható ki - olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztetésében.

Szombaton napközben délkelet irányába kivonul a csapadék, amelyből még további lepel-2 cm hó hullhat. Átmeneti szünet után estefelé északnyugat felől azonban egy másik csapadékzóna érkezik, amelyből

az északnyugati tájakon vegyes halmazállapotú csapadék várható: hó, havas eső, fagyott eső, ónos eső egyaránt előfordulhat.

Szombat éjfélig a Dunántúlon egyre több helyen várható csapadék, Dél-Dunántúl felé haladva egyre inkább ónos eső, eső lesz a jellemző csapadékforma.

Viharos szél:

Szombat reggelig Dunántúl nyugati, északnyugati felén, kiemelten a Dunántúli-középhegység, majd estétől a Mecsek térségében is 65-75 km/h-s lökések kísérhetik az északi, északnyugati szelet.

Hófúvás:

Estétől a Dunántúl mellett a középső és északkeleti tájakon is hordatja a szél a havat. A Dunántúlon a vastagabb hóval borított hegyvidéki területeken, kiemelten a Dunántúli-középhegységben, illetve a Dunántúl déli részén a nap második felétől erős hófúvás is kialakulhat. Szombat reggeltől mérséklődik majd számottevően a légmozgás.

Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat
Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat

Címlapról ajánljuk
Dobrev Klára az Arénában az EP-választás tétjéről és Magyar Péterről

Dobrev Klára az Arénában az EP-választás tétjéről és Magyar Péterről

Június 9-én arról is döntünk az európai parlamenti választáson, hogy egy Európa nélküli víziót támogatunk, vagy éppen egy erősebb Európa-víziót – mondta Dobrev Klára árnyék-miniszterelnök, a DK–MSZP–Párbeszéd európai parlamenti listavezetője. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az Európai Egyesült Államok előnyeiről, a Magyar Péter-jelenségről és az esetleges miniszterelnök-jelöltségéről is.

Hamarosan újra kinyithat a történelmi budai gyógyfürdő

A török hódoltság idején épült Király gyógyfürdőt a világjárvány idején zártak be, felújítását Őrsi Gergely kezdeményezte. A II. kerület polgármestere az InfoRádióban elmondta: reméli, hogy a többszereplős összefogás eredményeként sikerül olyan konstrukciót kidolgozni és hozzá forrást találni, amely révén a fürdő rekonstrukciója megvalósulhat.
VIDEÓ
Már ma jöhet Amerika nagy segélye Ukrajnának, atomjaira robbantották az orosz légvédelmi rendszereket – Ukrajnai háborús híreink csütörtökön

Már ma jöhet Amerika nagy segélye Ukrajnának, atomjaira robbantották az orosz légvédelmi rendszereket – Ukrajnai háborús híreink csütörtökön

Mike Johnson, az Egyesült Államok Képviselőházának elnöke bejelentette, hogy a nap folyamán benyújtásra kerülnek azok a törvényjavaslatok, amelyek Ukrajna, Izrael és az Indo-csendes-óceáni régió támogatását célozzák - tudósított a Sky News. A hírek szerint egy Sz-400-as rakétarendszer is súlyos károkat szenvedett a tegnap éjjeli, Krím elleni ukrán támadás során – derül ki ez több, ukrajnai háborús közösségi médiaportál által megosztott fotóból. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×