eur:
390.9
usd:
360.09
bux:
73174.1
2024. július 27. szombat Liliána, Olga
Nyitókép: Pixabay

BM: tesztüzemben érhetők el a gépjárművek adatai

Még tart a tesztüzem, de már mindenki számára elérhető az úgynevezett járműszolgáltatási platform, amelyben a gépjárművek adatai ingyen lekérdezhetőek - közölte a Belügyminisztérium.

A BM egyesíti a különböző hivatalok gépjármű-nyilvántartási adatait. Ennek nyomán rendszám alapján megtudhatóak az autó műszaki adatai, például a kilométeróra állása, a jármű baleseti előélete, sőt, elérhetők az eredetiségvizsgálaton készült fényképek is.

A rendszert az ügyfélkapun keresztül bárki, a jogcím igazolása és mennyiségi korlátozás nélkül igénybe veheti - hangzott el.

A BM csütörtökön azt közölte: a rendszer tesztüzeme várhatóan január végéig tart. Azt írták: számos visszajelzés érkezik különféle csatornákon, amelyek elsősorban a szolgáltatás ingyenes igénybevételét és felhasználóbarát, kötetlen időbeniségét emelik ki. Az érdeklődés jelentős, a fejlesztők folyamatosan értékelik a javaslatokat, amelyek közül néhányat már meg is valósítottak - tették hozzá.

A szolgáltatás már most mindenki számára elérhető a https://szuf.magyarorszag.hu/szuf_fooldal honlapon a "Közigazgatás, jog", "Adatigénylés a jármű szolgáltatási platformon" menüpont alatt - írták.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor Tusnádfürdőn: 500 éve nem látott változás jön, világrendszerváltás lesz

Orbán Viktor Tusnádfürdőn: 500 éve nem látott változás jön, világrendszerváltás lesz

A miniszterelnök-pártelnök a 33. Bálványosi Szabadegyetemen tart előadást. Kifejtette, miért csak kívülről lehet békét kikényszeríteni Ukrajnában, miért folytat szemforgató és álságos politikát Lengyelország, miért támogatja annyi ország Oroszországot, mi a nagyság titka, miért elkerülhetetlen, hogy Ázsia legyen a világhatalom új központja. Orbán Viktor elmondta: elkészült egy 2030-nál hosszabb időtávra érő magyar nagystratégia.

Mészáros Krisztofer összetettben döntőre esélyes - percről percre az olimpiáról

Péntek este hivatalosan is megnyitották a 2024-es párizsi olimpiai játékokat, szombaton pedig már jó pár magyar sportoló is versenybe száll. Kézilabda, vízilabda, vívás, úszás, torna, sportlövészet, kerékpár, evezés, asztalitenisz - mindben szurkolhatunk a magyaroknak. Milák Kristóf repülőre ül. Már zajlanak az evezősök versenyei.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×