eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Nyitókép: Pexels

Együtt egy jobb internetért - videópályázatot hirdettek

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat, a Safer Internet Program (SIP) magyarországi konzorciumvezetője a 2019-es Biztonságosabb Internet Nap alkalmából videópályázatot ír ki hazai általános iskolások és középiskolások számára.

A verseny célja az, hogy a fiatalokat, a „digitális bennszülötteket” motiválja médiatartalmak előállítására a biztonságos internet témájában, felhívja a figyelmet az internetben rejlő számtalan lehetőségre, különösen a kortárssegítésre.

A videópályázattal a fiatal felhasználókat szeretnék aktív fellépésre buzdítani, hogy a közösségi tér lehetőségeit és előnyeit kihasználva valós problémákra bátran merjenek reagálni. Világszerte egyre ismertebbek a fiatalok körében a véleményformálók, az influencerek. Ők olyan emberek, akik véleményükkel, viselkedésükkel hatással vannak embertársaikra, így saját látásmódjukkal, egyedi hangjukkal tömegek véleményét, gondolkodásmódját tudják alakítani.

A versenyre olyan, legfeljebb 3 perces rövidfilmmel lehet pályázni, melyben a készítő influencerként elmeséli egy barátja történetét, akinek személyes adataival nemrég visszaéltek a világhálón.

Pályázhatnak általános iskola alsós, valamint felsős tanulói, továbbá középiskolások. A beküldési határidő 2019. január 25., éjfél.

A beérkezett munkákat szakmai zsűri bírálja el. A győztesek pénzjutalomban részesülnek és értékes nyereményekkel gazdagodnak, továbbá meghívást nyernek a Biztonságosabb Internet Nap központi rendezvényére.

Címlapról ajánljuk
Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×