eur:
392.51
usd:
365.8
bux:
0
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: ismeretlen

Nem is hinnénk, milyen gazdag a rabkarácsony

Jóvátételi munkában karácsonyi műsort adhatnak a fogvatartottak a börtön falain kívül is, illetve nagy mennyiségű száraztésztát is készítettek a MikulásGyár számára. A börtönökben is igyekeznek meghitt ünnepé tenni a karácsonyt, külön beszélő is jár ilyenkor.

Ebben az időszakban a büntetés-végrehajtás kiemelten figyel arra, hogy minden börtönbe eljuttassa a karácsonyt. Mint Orosz Zoltán alezredes, a Büntetés-Végrehajtás Országos Parancsnoksága szóvivője az InfoRádiónak elmondta, ilyenkor a börtönök is ünnepi díszt kapnak, a fogva tartottak fenyőágakkal, kisebb díszekkel teszik szebbé a körletüket, ahol tartózkodnak.

"Karácsonyfa is áll körletenként, illetve a fogva tartottak ajándékot is készítenek egymásnak és szeretteiknek is, utóbbiakat az ajándék beszélőn át is adhatják"

- tette hozzá.

Programok is vannak:

előadások, filmvetítések és szentmise is segít a fogva tartottaknak,

hogy ők is megélhessék az ünnepet.

A fogva tartottak ünnepi műsorokkal is készülhetnek egymás számára, illetve ezeket a látogatóknak is előadhatják, függetlenül attól, hogy az intézmény milyen fokú szigorral üzemel.

A menü is ünnepi ilyenkor.

"Valahol halászlé, rántott hal, sütemények, bejgli, káposzta vagy rántott hús kerül az asztalra"

- mondta el Orosz Zoltán alezredes.

Azokat az előadásra szánt darabokat, amikkel a börtönök lakói készülnek, akár a börtönfalakon kívül is lehetőség van előadni, például gyermekotthonokban vagy idősotthonokban, akár kórházban is. "Nagy szeretettel készülnek ezekre az előadásokra november óta." Mint Orosz elmondta,

egy tíz női fogva tartottból álló csoport már túl is van egy nagy sikerű előadáson, de más értékeket is előállítanak ilyenkor a rabok, két hete pedig a MikulásGyárnak 300 kiló, a rabok által készített száraztésztát adtak át.

Ezt követi egy nagyobb mennyiségű édességcsomag célba juttatása is.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 07:49
×
×
×
×