eur:
395
usd:
365.48
bux:
65377.45
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Hétszázmilliós városrehabilitációs program Békásmegyeren

Önkormányzati bérlakásokat újítanak föl, és megépül a multifunkciós Táncsics park.

A főváros III. kerületi önkormányzatának oldalán olvasható tájékoztatás szerint az Európai Unió 709 millió forint vissza nem térítendő támogatásából elindult Békásmegyer nyugati oldalának komplex városrehabilitációs programja. A beruházás elsősorban a terület szociálisan veszélyeztetett lakóinak életminőség-javítására ad lehetőséget.

Azt írták: Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata 2016-ban nyújtotta be pályázatát, a támogatást idén nyerte el. A projektnek van humánerőforrás-fejlesztési és infrastrukturális része. Előbbi az érintetteknek szociális, egészségügyi, munkaerőpiaci, jogi és prevenciós programokat kínál. Az infrastrukturális fejlesztés egyrészt a kiválasztott önkormányzati bérlakások felújítását, energetikai korszerűsítését, másrészt a 2015-ben közösségi tervezéssel megtervezett multifunkciós Táncsics park részleges megépítését tartalmazza.

A pályázat célcsoportját a szakmai partnerek együttműködésével jelölték ki. A kiválasztottakkal az önkormányzat a napokban vette fel a kapcsolatot, hogy megtalálja azt a 35-40 családot, amely vállalja a részvételt a programban. A jelzett szolgáltatásokat ezek a családok ingyen kapják, tehát - olvasható a közleményben - lehetőségük lesz "az egzisztenciális előrelépésre".

A városrehabilitáció lebonyolításban civil szervezetek (Kék Pont, Motiváció Alapítvány) is részt vesznek az önkormányzat több szervezete (Óbudai Vagyonkezelő Zrt., Óbudai Családi Tanácsadó és Gyermekvédelmi Központ, szociális főosztály, Óbuda-Békásmegyer Városfejlesztő Nonprofit Kft.) mellett.

A programot az Európai Unió Európai Regionális Fejlesztési Alap vissza nem térítendő támogatásából finanszírozzák.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×