eur:
393.76
usd:
367.93
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György
Fesztiválozók szállnak le a HÉV-ről a Filatorigát megállónál a 25. Sziget Fesztivál mínusz egyedik napján, 2017. augusztus 9-én.
Nyitókép: Mónus Márton (MTI)

Jelentős változásra kell figyelniük a HÉV-en utazóknak

Október elsejétől már csak előre megváltott kiegészítő jeggyel vagy bérlettel lehet felszállni a szerelvényekre. A MÁV-csoport hangsúlyozta, ahol nincs jegyautomata, ott továbbra is pótdíj nélkül lehet jegyet venni a vonaton.

Megváltoztak a jegyvásárlási szabályok a HÉV-vonalakon: a Budapest közigazgatási határán kívüli megállókban csak előre megváltott kiegészítő jeggyel vagy bérlettel lehet felszállni a szerelvényekre - közölte a MÁV-csoport szóvivője. A bliccelést szeretnénk megelőzni, az új szabályozás szeptember elején indult, de ekkor még nem szabtak ki büntetést, hétfőtől már csak pótdíj ellenében lehet jegyet venni a vonatokon – hangsúlyozta Lőcsei Virág.

A kiegészítő jegyeket a pénztárakban és az automatákból lehet megvásárolni. Ahol egyik sincs, ott továbbra is pótdíj nélkül lehet jegyet venni a vonaton.

A szóvivő jelezte, hogy a főváros közigazgatási határán belüli felszállás esetében nincs változás. Ha az utasnak van az adott budapesti szakaszra jegye vagy bérlete, szintén pótdíj nélkül vehet kiegészítő jegyet.

A BKK honlapján részletes leírás található jegyvásárlásról, továbbá a MÁV is segíti az utasokat.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Átszakadt az ukrajnai frontvonal, masszív fegyverszállítmányt kap Ukrajna - Híreink az ukrajnai háborúról szerdán

Átszakadt az ukrajnai frontvonal, masszív fegyverszállítmányt kap Ukrajna - Híreink az ukrajnai háborúról szerdán

Átszakadt a frontvonal az Ocseretine-Sztyepove szektorban, lehet, hogy az oroszoknak be se kell venniük Vuhledárt, hanem egyszerűen megkerülik. Az Egyesült Államok 1 milliárd dollár értékű, azonnali fegyvertranszfert készített elő Ukrajnának, a csomag már az elnök aláírására vár. Ukrán és amerikai források szerint az orosz nyári offenzíva egyik fő célja Harkiv elfoglalása lesz. Pár órája elesett Novobahmutivka is, egy apró donbaszi település Ocseretinétől délre. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 21:04
×
×
×
×