eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Nyitókép: YouTube / Biztonság Hete

Egy hétig foglalkoznak a biztonság kérdésével

Idén már országos rendezvénysorozat a szombatig tartó Biztonság Hete.

A rendezvény célja, hogy a gyermekek figyelmét felhívják a biztonságra, ezért szombatig az ország 25 pontján látványos programokkal várják az általános iskolás diákokat és tanáraikat. Lehet tanulni újraélesztést, megismerhető a mentők és a tűzoltók munkája, kiderül, milyen a jó biztosítás, lesz autós szimulátor és sokféle játékos ügyességi gyakorlat is. A pontos helyszínekről és programokról a mabisz.hu/biztonsaghete oldalon lehet tájékozódni.

Sölch Gellért, az Emberi Erőforrások Minisztériumának stratégiáért felelős helyettes államtitkára szerint a családok évében különösen fontos, hogy odafigyeljünk a gyermekekre, mert mint fogalmaz: „minden megelőzött baleset az ő életüket teszi élhetővé”. Óvodákkal, iskolákkal együttműködve igyekeznek felhívni a gyerekek, pedagógusok és szülők figyelmét a balesetek megelőzésének módjaira.

Halmosi Zsolt vezérőrnagy, az országos rendőrfőkapitány rendészeti helyettese hangsúlyozta: idén már több mint 432-en vesztették életüket közúti közlekedési balesetben. „Ez egy óriási nagy közös felelősségünk” – fogalmazott. Szerinte ezek a balesetek elkerülhetők lennének. Például az utasok rászólhatnak a sofőrre, ha az a telefonjával kezd foglalkozni vezetés közben.

Bérczi László dandártábornok, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság országos tűzoltósági főfelügyelője elmondta: tavaly 3 ezer „diszkóbaleset” történt, amelyben 5 ezren sérültek meg.

Pandurics Anett, Magyar Biztosítók Szövetségének elnöke azt mondta: tavaly ötezer gyermeket értek el a rendezvénysorozattal, bár akkor csak 11 helyszínen, köztük hat Pest megyei városban tartották meg a Biztonság Hetét. Idén ugyanakkor 15 ezer diákot szeretnének bevonni a programba.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×