INFORÁDIÓ 
2020. július 13. hétfő
Jenő

ökumenikus segélyszervezet

adománygyűjtés

rászoruló

Fekete Dániel - MÖS

Minden eddiginél sikeresebb segélyakció az ökumenikusoknál

Infostart / InfoRádió - Halmi Anett

Idén is ezer hátrányos helyzetű gyermek iskolatáskáját töltötte meg jó minőségű tanszerekkel az Ökumenikus Segélyszervezet. Az augusztus közepén indított adománygyűjtés eredményeként 21 millió forint gyűlt össze, amelyhez magánadományokból és vállalati felajánlásokból további 10 millió forint érkezett.

Az Ökumenikus Segélyszervezet idén hetedik alkalommal indította el az "Iskolakezdés együtt" segélyakcióját, ami minden eddiginél sikeresebb volt. Több mint 20 millió forint gyűlt össze, csak az adományvonal segítségével is túlszárnyaltuk az alapcélkitűzésünket - mondta az InfoRádióban Gáncs Kristóf, az Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs igazgatója.

Az alap célkitűzés az volt, hogy ezer rászoruló gyermeknek töltsük meg az iskolatáskáját, ez sikerült is a tanévkezdésre

- tette hozzá.

Gáncs Kristóf elmondta, az adományvonal mellett nagy lendületet vett az online adományozás is, dupla annyian adományoztak a segelyszervezet.hu oldalon, mint a korábbi években, illetve nagyon sokan választották az átutalást, a csekkbefizetést, így

az adományvonalon felül 10 millió forint érkezett be a segélyakció támogatására is.

"Ez több, mint amire számítottunk. Nagyon örülünk annak, hogy az adománygyűjtés évről évre növekszik, hiszen a segélyszervezet nemcsak egy segélyakcióra hívja az embereket, hanem igyekszik bemutatni azt a munkát is, amit év közben végeznek a gyermekekért" - fogalmazott az Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs igazgatója.

Kapaszkodás határokon innen és túl

Gáncs Kristóf beszélt a "Kapaszkodó" elnevezésű programjukról is. Ebben mintegy kétezer gyermek fejlesztését vállalják: a szegénység okozta hátrányok leküzdésében is támogatják őket.

"Nemcsak a határokon belülre gondolunk, hanem a határon túli rászorulókat is támogatjuk,

több mint 300 ezer rászoruló gyermeket segítettünk Kárpátalján, Vajdaságban, és Erdélyben"

- említette meg a kommunikációs igazgató.

Az Ökumenikus Segélyszervezet egész évben kapcsolatban van a családokkal, a rászoruló gyerekekkel, többségüknek követik az életét. Gáncs Kristóf szerint a kézzelfogható segítség nagyon fontos, de nem elég, hiszen vannak további szükségletek is, ami miatt a hétköznapokban is igyekeznek támogatást adni.

Nyitókép: segelyszervezet.hu

Kapcsolódó hang

Az ökumenikusokkal könnyebben megy az iskolakezdés!
 
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018