eur:
394.06
usd:
365.63
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: Pixabay.com

Új, környezettudatosságot célzó kezdeményezés indul Magyarországon

Több minősítési folyamaton is átesnek azok a cégek, szolgáltatások, vállalatok, amelyek megkapják a Green Brands elismerést. Azokat a márkákat támogatják, amelyek növelik a fogyasztók tudatosságát, környezetbarát módon működnek és termelnek. Minderről Wiszkidenszky András, a Green Brands regionális igazgatója beszélt az InfoRádiónak.

„Ahogy a neve is mondja, ez a zöld márkáknak a kitüntetése” – mondta Wiszkidenszky András. A Green Brands regionális igazgatója hozzátette: ezzel ismerik el azokat a cégeket, márkákat, termékeket és szolgáltatásokat, amelyek igyekeznek ökológiailag fenntartható módon működni.

A Green Brands egy olyan tanúsítvány, mely egy 60-70 kérdésből álló, a vállalat minden működési területére kiterjedő auditról szóló értékelés. „Azt is jelenti, hogy a vállalat megfelelt egy nemzetközi sztenderdnek, nemzetközi eljárásrendnek” – fogalmazott a szakember. Az értékelést egy egy bécsi intézet végzi, az oklevelet is ő állítja ki – tette hozzá.

„Azokat a vállalatokat illeti ez meg, és azokat értékeljük, akik törődnek általában a környezettel, és törődnek azzal, hogy hogyan állítják elő azt a terméket vagy szolgáltatást”

– emelte ki.

Vizsgálják a cég környezetvédelemmel kapcsolatos intézkedéseit, a hulladék- és energiagazdálkodási tevékenységét, de a társadalmi felelősségvállalást is értékelik – árulta el Wiszkidenszky András. Az elismeréshez szükséges vizsgálatra jelentkezni kell, de egyes partnerek és zsűritagok jelölhetnek cégeket.

A Green Brands 9 éve működik német nyelvterületen, körülbelül 150 cég részesült az elismerésben. Magyarországon ezekben a napokban indul a kezdeményezés – mondta a szervezet regionális igazgatója.

A tanúsítvány értéke a fogyasztók környezettudatosságától is függ

– hangsúlyozta Wiszkidenszky András.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×