eur:
389.35
usd:
359.13
bux:
68095.19
2024. május 30. csütörtök Janka, Zsanett
Nyitókép: Pixabay.com

Új, környezettudatosságot célzó kezdeményezés indul Magyarországon

Több minősítési folyamaton is átesnek azok a cégek, szolgáltatások, vállalatok, amelyek megkapják a Green Brands elismerést. Azokat a márkákat támogatják, amelyek növelik a fogyasztók tudatosságát, környezetbarát módon működnek és termelnek. Minderről Wiszkidenszky András, a Green Brands regionális igazgatója beszélt az InfoRádiónak.

„Ahogy a neve is mondja, ez a zöld márkáknak a kitüntetése” – mondta Wiszkidenszky András. A Green Brands regionális igazgatója hozzátette: ezzel ismerik el azokat a cégeket, márkákat, termékeket és szolgáltatásokat, amelyek igyekeznek ökológiailag fenntartható módon működni.

A Green Brands egy olyan tanúsítvány, mely egy 60-70 kérdésből álló, a vállalat minden működési területére kiterjedő auditról szóló értékelés. „Azt is jelenti, hogy a vállalat megfelelt egy nemzetközi sztenderdnek, nemzetközi eljárásrendnek” – fogalmazott a szakember. Az értékelést egy egy bécsi intézet végzi, az oklevelet is ő állítja ki – tette hozzá.

„Azokat a vállalatokat illeti ez meg, és azokat értékeljük, akik törődnek általában a környezettel, és törődnek azzal, hogy hogyan állítják elő azt a terméket vagy szolgáltatást”

– emelte ki.

Vizsgálják a cég környezetvédelemmel kapcsolatos intézkedéseit, a hulladék- és energiagazdálkodási tevékenységét, de a társadalmi felelősségvállalást is értékelik – árulta el Wiszkidenszky András. Az elismeréshez szükséges vizsgálatra jelentkezni kell, de egyes partnerek és zsűritagok jelölhetnek cégeket.

A Green Brands 9 éve működik német nyelvterületen, körülbelül 150 cég részesült az elismerésben. Magyarországon ezekben a napokban indul a kezdeményezés – mondta a szervezet regionális igazgatója.

A tanúsítvány értéke a fogyasztók környezettudatosságától is függ

– hangsúlyozta Wiszkidenszky András.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Elemzők az EP-választásról: egyszemélyes pártoknál gyakori, hogy Brüszelből csinálnak belpolitikát
Aréna

Elemzők az EP-választásról: egyszemélyes pártoknál gyakori, hogy Brüszelből csinálnak belpolitikát

Az Európai Parlament szerepéről, a választás tétjéről és az Európai Bizottság várható elnökéről is beszélt az InfoRádió Aréna című műsorában Kalas Vivien, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Eötvös József Kutatóközpont Európa Stratégia Kutatóintézet főreferense és Rajnai Gergely, a Méltányosság Politikaelemző Központ vezető elemzője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.31. péntek, 18:00
Dobrev Klára
a DK árnyék-miniszterelnöke, a DK-MSZP-Párbeszéd EP-listavezetője
Háromhetes mélypontjára esett a forint

Háromhetes mélypontjára esett a forint

Kedd délután óta gyakorlatilag megállás nélkül gyengült a forint a vezető devizákkal szemben, az euróval szemben a 390-es szintet is megközelítette az árfolyam csütörtökön, majd a vártnál minimálisan jobb amerikai GDP-adat mellett is hirtelen erőre kapott és 389 alá bukott a jegyzés. A holnapi amerikai inflációs adat még a mai GDP-adatnál is fontosabb lesz, amely akár komolyabb kilengéseket is hozhat a forint piacára.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×