eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel

Orbán Viktor: el kell indítani egy erőteljes versenyképességi politikát – hetilapszemle

A miniszterelnök a Figyelőnek adott interjút, Schiff András zongoraművész a HVG-ben nyilatkozott, a Heti Válasz pedig Litkai Gergely humoristát kérdezte a humor és a közélet egymásra találásáról.

A Figyelő a miniszterelnökkel közölt interjút. Orbán Viktor emlékeztetett a 2010 óta elért gazdasági eredményekre, és új veszélyként a bevándorlást nevezte meg, amely – mint fogalmazott – visszafordíthatatlanul megváltoztathatja Magyarország karakterét.

A kormányfő a Figyelőnek jövőbeli terveiről is beszélt: ha a Fidesz-KDNP kormányon marad, nem változik az adópolitika, és nagyobb hangsúlyt fektetnek a versenyképességre.

A HVG riportere Schiff András zongoraművésszel beszélgetett, aki szerint a választásoknak semmi értelmük, mert semmilyen változást nem hoznak, most is mindenki azt kapja majd, amit megérdemel. A zenész akkor térne vissza Magyarországra, ha több megértést, türelmet, segítőkészséget és szeretetet tapasztalna. Schiff András arról is beszélt, hogy fejleszteni kellene a komolyzenei hallgatóságot.

A Heti Válasz Litkai Gergellyel, a Dumaszínház alapítójával készített interjút. A humorista szerint jelenleg szinte nincsen rájuk szükség, mivel a közélet szereplői a legjobb parodisták, a kormánypárti oldalról épp úgy, mint az ellenzéktől.

Hangsúlyozta, hogy már 15 éve is kifigurázták a politikusokat, csak most jobban figyelnek rájuk. A politikai humornak tárgya a politika, nem célja – jelentette ki Litkai Gergely a Heti Válaszban.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Hajdu János: a TEK megpróbál lépést tartani az informatikai robbanással

Hajdu János: a TEK megpróbál lépést tartani az informatikai robbanással

A terrorelhárítás fejlődését bemutató kiállítás nyílt a Rendőrmúzeumban, az áprilisig megtekinthető tárlat a XX. század elejétől kezdődően bemutatja az összes fontos, Magyarországon történt merényletet, terrorcselekményt – mondta az InfoRádióban a Terrorelhárítási Központ főigazgatója. Hajdu János rendőr altábornagy szerint Európában és a világban is számos helyen nagyra becsülik a TEK tevékenységét, és arról is beszélt, milyen új kihívásokkal kell szembenéznie a jövőben a központnak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×