eur:
393.85
usd:
367.89
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
A Balatoni Hajózási Zrt. hajója érkezik a siófoki kikötőbe.
Nyitókép: Kollányi Péter

Nagyszombaton kezdődik a balatoni hajózási szezon

Húsvétkor megkezdődik a hajózási szezon a Balatonon. A Balatoni Hajózási Zrt. néhány újítással, de változatlan árakkal várja a kompok és a sétahajók utasait - mondta az InfoRádiónak a társaság értékesítési és forgalmi igazgatója, Dónucz László.

A Budapesti Hajózási Zrt. azzal a céllal hozta létre a Bahart ügyfélközpontot, hogy a személyhajózást, kompközlekedést és majd később a vitorlás kikötői ágazatot is kiszolgálja - erről számolt be Dónucz László a társaság értékesítési és forgalmi igazgatója.

"Létrehoztuk a Bahart infóvonalat, ez a 84-es körzet 310-050-es számon lesz elérhető."

Ezen a számon 4 munkaállomáson várják az ügyintézők a hívásokat, akik teljes körű tájékoztatást tudnak nyújtani a személyhajókkal, és a kompközlekedéssel kapcsolatos menetrend információkról.

Minden évben hagyományosan húsvétkor indul a balatoni hajózás, ezzel a történelmi hagyománnyal idén sem szakított a Budapesti Hajózási Zrt.

Dónucz László elmondta, hogy március 31-én, nagyszombaton indul a hajózási szezon, amely egyébként már a 172. hajózási szezon.

A menetrend szerinti járatok ezen a hétvégén sűrűbben fognak járni, mint egyébként:

  • A Fonyód - Badacsony útvonalon naponta öt járatot fogunk indítani
  • A Siófok - Balatonfüred - Tihany útvonalon naponta négyszer közlekednek a menetrendi hajóink

- tette hozzá a szakértő.

Több kikötőben sétahajó szolgáltatás is lesz az ünnepi hétvégén. A vasárnapi-hétfői napon pedig Siófokon és Füreden néhány indulási időpontban még meglepetés programok is várják a húsvéti időszakra érkező vendégeket.

Az árak tekintetében nincs változás, jó hír az utazóközönségnek, hogy

a szolgáltatások ára ugyanannyi lesz, mint 2017-ben.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×