eur:
393.5
usd:
364.48
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Újabb fejlemények a metróbalesetről – erre számíthatnak a vétkes mozdonyvezetők

Újabb fejlemények a metróbalesetről – erre számíthatnak a vétkes mozdonyvezetők

Anyagi kártérítés fizetésére számíthatnak azok a dízelmozdonyvezetők, akik miatt a múlt hét szerdán egymásba rohant két karbantartást végző szerelvény a kettes metró vonalán – közölte az InfoRádióval a Metró Közlekedési Dolgozók Szakszervezetének vezetője.

Az anyagi kár felmérése folyamatban van – mondta Gulyás Attila. A Metró Közlekedési Dolgozók Szakszervezetének vezetője hozzátette: az összeg nem lesz magas, hiszen a nagyon régi pótkocsikról van szó, melyek könyvértéke közelít a nullához, a munkásszállító szervizkocsiban – melybe a szerelvények belecsapódtak – azonban nagyobb kár keletkezett.

Fegyelmi vizsgálat folyik az érintettekkel szemben, hétfőn meghallgatták a dolgozókat, a fegyelmi határozat napokon belül várható – tájékoztatott a szakszervezeti vezető. A rendőrség is vizsgálatot folytat, melynek valószínűleg bírósági ügy lesz a következménye – tette hozzá. Gulyás Attila szerint a mozdonyvezetők nem tagadták felelősségüket.

A szakszervezeti vezető elmondta: a helyszínt már a baleset napján reggel hét órára helyreállították, a rendőrségi intézkedés befejezésére és a hatóság engedélyére kellett várni. A megrongálódott szerelvények javításra készültek, most kiselejtezik őket, a sérült szervizkocsit pedig megjavítják. „A hibázó kollégák számíthatnak arra is, hogy valamilyen anyagi kártérítést kell majd megfizessenek” – emelte ki Gulyás Attila.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×