eur:
389.75
usd:
363.51
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Nagy változások az iskolai büfékben

Nagy változások az iskolai büfékben

Iskolabüfé fesztivált rendez a hétvégén az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet és a Magyar Dietetikusok Szövetsége.

A fesztivált azért szervezik, hogy bemutassák a büféket üzemeltető vállalkozóknak, az iskolaigazgatóknak, az iskola-egészségügyi szakembereknek és a szülőknek, hogy lenne egészséges kínálatuk – mondta az InfoRádiónak Miháldy Kinga dietetikus. Az utóbbi időben nagy hangsúlyt fektetnek a diákok egészséges táplálkozására, mivel egyre nagyobb méreteket ölt a gyermekelhízás és az egészségtelen táplálkozásból származó betegségek száma.

Az iskolai környezetben is fontos az egészséges táplálkozás biztosítása, melynek része a közétkeztetés mellett a büfé kínálata. A hazai ajánlás előírja, hogy melyek azok a termékek, amelyeket forgalmazni lehet, a népegészségügyi termékadó (NETA) hatálya alá eső élelmiszerek nem tartoznak ebbe a körbe.

A szakértő azt ígéri, hogy a rendezvényen a büfékben dolgozók olyan szakmai felvilágosítást kapnak, mely jelentősen segíti őket munkájukban.

Sokan már átalakították kínálatukat a szabályoknak és a dietetikusok ajánlásainak megfelelően.

Sok múlik azonban az iskolavezetésen is – hívta fel a figyelmet Miháldy Kinga. Fontos, hogy az igazgató és a büfé üzemeltetője együtt dolgozzon azért, hogy a gyermekeknek megfelelő, egészséges ételeket adjon.

A fesztiválnak része lesz egy előadássorozat, mely során szakemberek adnak felvilágosítást az iskolai étkeztetéssel és a helyes táplálkozással kapcsolatban. A rendezvényre gyermekeket is várnak, akik játékosan elsajátíthatják az egészséges ételválasztást és táplálkozást.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×