INFORÁDIÓ
2022. augusztus 11. csütörtök
Tiborc, Zsuzsanna

jobbik

kovács béla

kgbéla

kémkedés

Vádat emelhetnek a kémkedéssel gyanúsított képviselővel szemben

Vádat emelhetnek a kémkedéssel gyanúsított képviselővel szemben

Infostart

Még novemberben vádat emelhetnek Kovács Béla, a Jobbik kémkedéssel és költségvetési csalással gyanúsított európai parlamenti képviselője ellen – közölte a Magyar Idők.

Szikinger István, a Jobbik kémkedéssel is vádolt EP-képviselője, Kovács Béla ügyvédje nyilatkozta a Magyar Időknek, hogy még ebben a hónapban vádat emelhetnek védence ellen. A lap emlékeztet, hogy Kovács Béla legutóbb szeptember 29-én járt a Központi Nyomozó Főügyészségen, amikor megtekintette a kémkedési ügy titkosított iratait, ezzel pedig befejeződött a szeptember 19-én indult iratismertetés és megkezdődött a büntetőeljárás vádelőkészítési szakasza.

Megkeresésünkre Kovács Katalin, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivőhelyettese nem kívánt nyilatkozni az ügyről. A szóvivőhelyettes azonban korábban a Magyar Időknek elmondta, hogy nem csak vádemelésről dönthet az ügyészség, határozhat a nyomozás felfüggesztéséről, annak megszüntetéséről, az ügy közvetítői eljárásra utalásáról, a vádemelés elhalasztásáról, illetve a további nyomozási cselekmények elvégzéséről.

Kovács Bélának 2015-ben függeszthetik fel mentelmi jogát az Európai Parlamentben, azt követően, hogy a politikus egy aktív, egykori KGB-ügynökkel kapcsolatos nyomozásban a titkosszolgálat látókörébe került, az Alkotmányvédelmi Hivatal 2014-ben tett feljelentése nyomán. Kovács Béla tagadta a vádakat.

„Soha nem voltam semmiféle, sem magyar sem külföldi titkosszolgálatnak sem a tagja, soha nem is működtem velük együtt és megkeresés sem volt a részükről” – fogalmazott az EP-képviselő.

Azt, hogy miért csak most jutott el az ügy a lehetséges vádemelésig, a főügyészség szóvivőhelyettese szintén nem kívánta részletezni.

A Jobbik szóvivője, Mirkóczki Ádám megkeresésünkre megerősítette pártja korábbi álláspontját: várják a vádemelést, hogy bíróság előtt tisztázódhasson a képviselő ügye. Hozzátette, véleménye szerint politikai okokból húzódhat ilyen soká a vádemelés.

Kapcsolódó hang

Vádat emelhetnek a kémkedéssel gyanúsított Kovács Bélával szemben
 
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018