eur:
393.3
usd:
367.96
bux:
65878.39
2024. április 24. szerda György

Közelít a gépek ideje - lapszemle

A Magyar Nemzet úgy tudja: a baloldali pártok körüli értelmiségi kör javaslata szerint Balázs Péter lehetne egy baloldali összefogás közös miniszterelnök-jelöltje. A Pénzcentrum.hu összeállításából kiderül: szakértők szerint átlagosan 10-15 százalékkal növekvő díjakra, és 80-90 ezer biztosítót váltó autósra lehet számítani az év végi gépjármű-felelősségbiztosítási kampányban.

A Magyar Idők cikkéből kiderül: a korábbi évekre jellemző, átlagosan félmillió végrehajtás helyett idén 350 ezer eljárás indulhat el. A lap az okok között említi a lakosság jobb anyagi helyzetét, valamint a devizahitelek lassú kifutását. A lap által megkérdezett szakértő szerint utóbbi esetben az elsétálási jog bevezetése is segítség lehetne, vagyis, ha az adós minden érdemi vagyonát értékesítették, bizonyos feltételek mellett a fennmaradó tartozása alól mentesülhetne.

A Magyar Nemzet úgy tudja: a baloldali pártok körüli értelmiségi kör javaslata szerint Bajnai Gordon egykori külügyminisztere, Balázs Péter lehetne egy baloldali összefogás közös miniszterelnök-jelöltje. A lap szerint a pártok a háttérben mindenképpen olyan embert keresnek, akinek van már politikai tapasztalata, és lehetőleg európai kapcsolatrendszere is.

A Világgazdaság arról ír, hogy egy friss kormányrendelet rögzíti a megújuló energia termelésének támogatási rendszerét, de a paragrafusok egy része csak jövő nyáron lép életbe. A lap szerint a biomasszásoknál szigorúbb, a naperőműveknél lágyszívűbb lett a szabályozás.

A Portfolio Gerd Leonhard jövőkutatóval készített interjút, aki szerint öt-hét éven belül a gépek már elég fejlettek és tanultak lesznek ahhoz, hogy elkezdjék mérsékelni az emberek munkaterhelését; ugyanakkor nem szabad hagyni, hogy a gépek saját döntéseik alapján fejlesszék magukat vagy hogy döntéseket hozhassanak saját képességeikről.

A Napi.hu arról ír, hogy létszámcsökkentést indított el az Opel Szentgotthárd Autóipari Kft.: körülbelül 100 kölcsönzött munkavállalóra nem tart igényt az üzemben dolgozók közül. A helyi szakszervezet szerint egyetlen ember munkaviszonyát sem szüntetik meg, arról van szó, az autóipari társaság bizonyos embereket visszaküld a vele szerződött munkaerő-kölcsönző céghez. Eközben viszont nyilvánosságra került egy felmondólevél. Részletek a Napi.hu-n és az InfoRádió reggel 9 óra után kezdődő Üzleti Reggeli című műsorában.

A Pénzcentrum.hu összeállításából kiderül: szakértők szerint átlagosan 10-15 százalékkal növekvő díjakra, és 80-90 ezer biztosítót váltó autósra lehet számítani az év végi gépjármű-felelősségbiztosítási (kgfb) kampányban.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Olcsó modelleket lengetett be a Tesla, széttépik a részvényt

Olcsó modelleket lengetett be a Tesla, széttépik a részvényt

Már korábban is ismert volt, hogy az idei nem a Tesla éve lesz, hiszen lassuló eladásokkal küzd a cég, miközben igyekszik új termékeket bevezetni és ezzel új növekedési korszakot indítani. A vállalat problémáit az is jelzi, hogy az idei évben több mint 40 százalékot zuhant a cég részvényárfolyama, jelentősen alulteljesítve az S&P 500 indexet. A befektetői félelmek beigazolódtak a vállalat első negyedéves gyorsjelentésével, gyakorlatilag minden fontosabb soron visszaesésről számolt be a cég, ráadásul az elemzői várakozásokat is alulmúlta. Az árfolyam ennek ellenére mégis több mint 13 százalékot emelkedett a gyorsjelentést követően, miután a cég újabb ígéreteket tett a jövőbeli olcsóbb járműveivel kapcsolatban.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×