eur:
385.9
usd:
355.33
bux:
0
2024. május 21. kedd Konstantin

Elszabadult elefánt sokkolt Rákospalotán

Szabadon kóborolt egy cirkuszi elefánt vasárnap Budapesten. Az Államentő Liga elnöke az InfoRádióban azt mondta, ez ugyan cuki, de egy többtonnás elefánt nagy bajt is okozhat.

Legalább harmincan hívták fel az Állatmentő Ligát azzal, hogy Rákospalotán egy elefánt sétál a mezőn.

„Vasárnap kora este több lakossági bejelentést kaptunk, hogy egy elefántot látnak sétálgatni a Pólus és az Ázsia Center közötti füves részen. Amikor a kollégáimmal kimentünk, már a vándorcirkuszosok beterelték a helyére az állatot. Azt mondták, minden városban el szokták engedni, hogy sétálgasson kicsit.”

Pataki Gábor hozzátette, az állat nem egyedül sétált, a gondozói ott voltak, ugyan kicsit messzebb. Kiderült, hogy utána el is mentek a Szentmihályi úti benzinkútra megitatni az elefántot. Erről az 444.hu és az Állatmentő Liga Facebook oldalán is láthatók fotók.

„Az elefánt körülbelül 15-30 percig sétálgathatott. Bár teljesen jámbor állatról van szó, de azért a Szentmihályi út mellett veszélyes egy majdnem négytonnás állat. Nagyon cuki az is, hogy megitatták, de lévén ösztönlény, érheti olyan külső behatás, akár egy biciklis, amire nem számítanak és történhet baleset.”

A vándorcirkusz hétfőn kezd kipakolni, azt ígérték, kerítést építenek, hogy az állatokat ne kelljen megkötni, azon belül szabadon lehessenek – mondta el az Állatmentő Liga elnöke.

„Kiérkezésünkkor az állat már nem volt közterületen, hatósági intézkedésre nem volt szükség, de az önkormányzatot biztosan meg fogja keresni a hatóság.”

Amerikában bezárták a legnagyobb cirkuszt, egyrészt mert az embereket már nem nagyon érdekli, másrészt állatjóléti okokra hivatkoztak – mondta Pataki Gábor.

„Állatos produkció nélkül is lehetne szórakoztatni, nem állatokkal kellene eladni a műsorokat” - vélekedett az Állatmentő Liga elnöke.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Szakértő: észbontó tempóval csapódhatott a szállodahajóba a motorcsónak
Verőcei tragédia

Szakértő: észbontó tempóval csapódhatott a szállodahajóba a motorcsónak

A kishajót egy 190 lóerős motor hajtotta, ebből és a "nagy csattanásból" arra lehet következtetni, hogy erős volt a tempó - no meg a motorcsónak sérülései is ezt támaszthatják majd alá a Mahosz szóvivője szerint. A szállodahajó kapitánya segítség elmulasztása miatt őrizetben van.

Megrendítő vallomások a színészlegendától – könyv Benedek Miklósról

A Nemzet Színésze zárkózott ember hírében állt, idősebb korára azonban feloldódott, és megannyi sikeres szerep után a legnagyobb kihívással birkózott meg: saját magáról mesélt életrajzi könyvében, melynek megjelenését nem érhette meg, ugyanis január 9-én elhunyt. A könyv megírásában egy régi jó barát, Vajda Katalin volt a segítségére, akinek köszönhetően egy mellbe vágóan őszinte vallomást olvashatunk.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×