eur:
389.75
usd:
362.79
bux:
68137.61
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Kiderült a hortobágyi robbanás oka - lapszemle

A Magyar Nemzet arról ír, hogy már az Országos Roma Önkormányzat vagyonkimentését vizsgálja a Nemzeti Adó- és Vámhivatal. A Népszabadság összeállításából kiderül: lasszóval kell fogni a képzett munkaerőt a 146 milliárd forintból létesülő gyöngyöshalászi gumigyárba.

A Magyar Idők cikkéből kiderül: nem talált kirívó problémákat az év első felében a befektetési szolgáltatóknál a Magyar Nemzeti Bank, ugyanakkor az egyre kreatívabb megtévesztéseket alkalmazó, engedély nélküli szolgáltatókkal szemben már több mint másfél milliárd forintnyi bírságot szabott ki. A lap szerint a piacfelügyeletnek a közeljövőben az engedély nélküli devizakereskedők kiszűrése lehet a legnagyobb feladata.

A Magyar Nemzet arról ír, hogy már az Országos Roma Önkormányzat vagyonkimentését vizsgálja a Nemzeti Adó- és Vámhivatal. A lap szerint annak ellenére adták ugyanis át ingatlanjaikat a Farkas Flórián elnöksége idején alapított szövetkezetnek, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma 1,6 milliárd forint visszafizetésére kötelezte a roma szervezetet.

A Népszabadság összeállításából kiderül: lasszóval kell fogni a képzett munkaerőt a 146 milliárd forintból létesülő gyöngyöshalászi gumigyárba. A dolgozóknak hűség- és fejpénzt is ajánlanak, és az ezzel megbízott fejvadász cég már 1-2 megyével arrébb is célzottan keresi a mérnököket, szakképzett technikusokat.

A Magyar Nemzet cikke szerint szélsőséges túlterhelést jelentett a Hortobágyi Nemzeti Parkban végrehajtott robbanótest-mentesítési munka az ott dolgozó tűzszerészek számára. Az Országgyűlés honlapjára tegnap felkerült, írásbeli kérdésre adott államtitkári válaszból a lap szerint az derül ki, hogy a júliusban történt, négy emberéletet követelő tragédia hátterét a túlterheltség okozta.

A Magyar Idők arról ír, hogy elérte a 3 milliárd forintot az az összeg, amelyet a Tesco vállalat megspórolt tavaly a magyar költségvetésbe fizetendő közterheiből. A nyilvános mérlegadatok szerint a multilánc mintegy 160 milliárd forintnyi bevétele után nem Magyarországon, hanem Svájcban fizette be az adót.

A Népszabadság összeállításából kiderül: újra mélygarázst tervez a Nagymező utcába az a cég, amelyet 10 éve egyszer már meghátrálására késztettek, a környékben élők a védett platánsor megőrzéséért demonstráltak. Az újabb építkezési tervek engedélyezése már folyamatban van.

A Portfolio cikke szerint eddigi teljesítménye alapján az arany lehet az idei év egyik legjobb befektetése. Az év eleje óta közel 26 százalékot emelkedett a nemesfém árfolyama, amit elsősorban az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed kamatemelési ciklusának halogatásával, valamint a növekvő részvénypiaci kockázatokkal magyaráztak az elemzők.

A Napi.hu arról ír, hogy első körben az Európa Uniónak adott igazat a Kereskedelmi Világszervezet (WTO) abban a vitában, amelyben azzal vádolta Oroszországot, hogy bizonyos árucikkekre a WTO-szabályoknál megengedettnél magasabb vámokat vetett ki. A panaszt még 2014-ben nyújtották be, amely a dohánykészítmények, a pálmaolaj és a hűtőszekrény vámösszegét kifogásolta.

A Pénzcentrum.hu összeállításából kiderül: idén július végéig mintegy 16 százalékkal többet – 43 milliárd forintot - költöttek a SZÉP kártyák birtokosai, mint tavaly az első hét hónapban. A korábbi évekhez hasonlóan, a nyári időszak most is kiemelkedő a költést hozott. Az éves szabadságok és kirándulások mellett a fesztiválok költségeit is sokan fizetik SZÉP kártyájukkal.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: most lehetünk optimisták

Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: "most lehetünk optimisták"

A kormányzat nyomásának engedve, illetve az olaj világpiaci árának következtében folyamatosan csökken az üzemanyagok ára a hazai benzinkutakon. Ha a forint erősödni tudna a dollárhoz képest, akkor az árak elérnék a régiós középmezőny átlagát. Az InfoRádió az árak alakulásának hátteréről és a várakozásokról kérdezett szakértőt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 3. 11:16
×
×
×
×