eur:
392.77
usd:
366.02
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk

Minden magyar autósnak újra kell vizsgáznia KRESZ-ből? - lapszemle

A Magyar Nemzet arról ír, hogy lassan négy éve húzódik az átfogó KRESZ-módosítás befejezése. A Népszabadság arról ír, hogy a 2018-tól életbe lépő új európai adatvédelmi rendelet szigorításai nálunk kevésbé lesznek érezhetőek.

A Magyar Nemzet arról ír, hogy lassan négy éve húzódik az átfogó KRESZ-módosítás befejezése. Kozma Péter közlekedési jogász szerint a késlekedés oka lehet, hogy 2014-ben az ORFK szóvivője azt nyilatkozta, hogy a tervek a szerint az új törvény hatálybalépésekor mindenkinek újra kellene vizsgáznia. Az autósoknak mélyen a zsebükbe kell nyúlniuk majd, ha a jövőben is vezetni akarnak - hangsúlyozta a közlekedési jogász.

A Népszabadság arról ír, hogy a 2018-tól életbe lépő új európai adatvédelmi rendelet szigorításai nálunk kevésbé lesznek érezhetőek, aminek az az oka, hogy a mienk az egyik legszigorúbb adatvédelmi törvény. Péterfalvi Attila a Nemzeti Információszabadság Hatóság elnöke a lapnak azt mondta, ezért nálunk kevésbé érződnek majd a két év múlva életbe lépő változtatások.

Nyílt, kreatív ötletpályázatot hirdetett a Miniszterelnökség a Gellért-hegy megújítására – erről számol be a Magyar Idők. A kiíráson indulóknak komoly szakmai szempontoknak kell megfelelniük, figyelembe véve, hogy a terület a világörökség része. A leromlott állapotban lévő, kiemelt turisztikai helyszín rekonstrukciójának fontos célja a Citadella hasznosítása.

A Magyar Nemzet arról közöl cikket, hogy hiába csábítja sok önkormányzat ingyen telekkel az embereket, nem tolonganak a letelepedők a parcellákért. A lap körkérdésében találkozott olyan településsel, ahol 10 éve a munkalehetőségek hiánya és a település rossz megközelítése miatt senki egyetlen jelentkezőt sem találtak a fillérekért megvehető telekre.

A napokban nagy volt a munka zaj a budafoki Városház téren, de ez még nem a kerületi központ teljes megújítását jelentő nagyberuházás velejárója – számol be a Magyar Idők. A XXII. kerület terveiben szereplő új városközpont és az azzal együtt járó új forgalmi rend kialakítása legkorábban 2017-ben kezdődhet meg.

Felszámolás eljárást kezdeményez a sümegi jövő egyetemet működtető kft ellen a sümegi önkormányzat közszolgáltató cége – tudta meg a Népszabadság. A John Henry Newman Felsőoktatás Képzési csaknem 9 milliós tartozást halmozott fel, miután a volt óvoda felújítási összegét nem fizette meg a társaságnak.

Öregszik a budapesti belváros – ezt állapítja meg lakásállomány felmérésében a Portfolio. Míg Budapesten a lakások komfortfokozatuk alapján a legjobb megyékkel versenyeznek, sok lakás a felújítandó kategóriába sorolható. Az új lakások pedig meglehetősen egyenlőtlenül oszlanak meg a kerületek között: míg a népszerűbb városrészekben évente több mint ezer lakás épül, addig bizonyos kerületekben alig egy-két tucat.

Bedobsz egy lázcsillapítót és leáll a szíved – ezzel a címadással járt utána a Pénzcentrum a gyógyszerhasználat szabályainak különös tekintettel a recept nélkül kapható legnépszerűbb láz- és fájdalomcsillapító gyógyszerek fogyasztására. Annak is utánajártak, hogy a betegtájékoztatók alapján min tudunk változtatni egészségünk érdekében.

A Napi.hu arról ír, hogy miközben a tőzsdei árfolyamok csak hullámvasútra kerültek a Brexit népszavazási győzelme után, addig a londoni luxusingatlanok értékesítése egyértelmű irányt vett: az eladások lényegében összeomlottak. Ha összehasonlítják a népszavazás előtti és utáni 12 napot, akkor 18 százalékos zuhanást tapasztalható az eladott lakások számában.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×