eur:
394.66
usd:
369.26
bux:
65234.11
2024. április 23. kedd Béla

A tervek szerint rendeznék meg a Red Bull Air Race vasárnapi programjait

Ha az időjárás engedi, az eredeti tervek szerint rendezik meg a programokat a Red Bull Air Race műrepülő világbajnoki sorozat budapesti versenyhétvégéjén vasárnap.

A szombati programokat a szeles és esős időjárás miatt törölték, amint azt Jim DiMatteo, a verseny igazgatója az esemény sajtótájékoztatóján elmondta, a szél és különösen az eső nem tette lehetővé, hogy a résztvevők biztonságban repüljenek.

"A szurkolók és a versenyzők miatt is nagyon szerettük volna megrendezni a versenyt, de az időjárás nem volt kegyes" - hangsúlyozta DiMatteo. - "Holnap reggelre mondanak némi esőt, de bízunk benne, hogy délután meg tudjuk rendezni a versenyt. A pilóták nagyon motiváltak, és készek a versenyzésre."

Ha az időjárás lehetővé teszi a futam megtartását, a szervezők tájékoztatása szerint a vb jelenlegi állása szerinti sorrendben kezdik majd meg a vetélkedést a pilóták. Déltől az utánpótlás-osztály, 14 órától pedig a Master Class pilótái mérik össze tudásukat.

Matthias Dolderer, a vb éllovasa azt mondta, Budapest egy fantasztikus helyszín, nagyon technikás a pálya, a Lánchíd alatt pedig csodálatos átrepülni.

"Remélem, hogy a mai rossz idő után holnap remek versenyünk lesz" - emelte ki Dolderer.

"Nagyon izgatott vagyok a holnapi verseny előtt, nem sok lehetőségünk volt edzeni, de ezzel mindenki így van" - nyilatkozta a tavalyi győztes Hannes Arch.

A sajtótájékoztatót követően Erich Wolf, a Red Bull Air Race GmbH ügyvezetője egy, a pilóták bejegyzéseivel ellátott emlékkönyvet adott át Besenyei Péternek, a sorozat korábbi versenyzőjének és egyik megalkotójának.

"Ez a verseny nagyon sokat adott nekem, amit sosem felejtek el, és mindig megőrzöm a szívemben. Egy nagyszerű esemény, amire remek jövő vár" - jelentette ki a magyar pilóta.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Az első számú globális megatrend lett a mesterséges intelligencia boom, ami alapjaiban ír át üzleti modelleket, diszruptálhat iparágakat és felborítja az eddigi játékszabályokat. Egy teljes konferencianapon keresztül azzal foglalkozunk az AI in Business c. rendezvényünkön, milyen változásokat hoz az AI az üzlet számára az egyes szektorokban és területeken. Mellébeszélés helyett üzleti stratégiákat, valós megoldásokat és use case-eket mutatnak be a témát ismerő tanácsadók, IT-beszállítók, és azok a vállalati vezetők, akik már aktívan keresik vagy már meg is találták az AI-ban rejlő üzleti lehetőségeket. A Portfolio AI in Business rendezvényéről ebben a cikkünkben számolunk be.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×