eur:
391.12
usd:
366.58
bux:
68142.02
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Magánszemélyek mentik meg a Dóri Házat? - lapszemle

A Magyar Időkből megtudhatják, hogy tartós "vendége" lesz a magyar egészségügyi intézményeknek az Állami Számvevőszék. A Népszabadság azt írja, hogy a tavalyihoz képest 40-60 százalékkal nőtt a kész- és könnyűszerkezetes házak gyártásával, forgalmazásával foglalkozó cégek forgalma.

A Magyar Időkből megtudhatják, hogy tartós "vendége" lesz a magyar egészségügyi intézményeknek az Állami Számvevőszék. A közpénzek elköltésének mikéntjét vizsgáló szervezet ugyanis átfogó képet szeretne rajzolni a hazai kórházak működéséről. A számvevők külön is elemzik a kórházak és a korrupció viszonyát.

A Magyar Nemzet szerint egyetlen nap alatt közel kétmillió forintot utaltak magánszemélyek a pécsi gyermekhospice-háznak, miután a lap cikke nyomán értesültek róla: a Szemem Fénye Alapítvány által működtetett Dóri Ház súlyos anyagi gondokkal küszködik. Minden hónapban problémát okoz, hogy miből finanszírozzák a nővérek, orvosok, terapeuták bérét, és előfordult, hogy a villanyt is kikapcsolták.

A Népszabadság azt írja, hogy a tavalyihoz képest 40-60 százalékkal nőtt a kész- és könnyűszerkezetes házak gyártásával, forgalmazásával foglalkozó cégek megrendelése, de több társaságnál a forgalomduplázódás sem ritka. A cikk szerint a családi otthonteremtési kedvezmény és az 5 százalékra levitt áfa pörgette fel a piacot.

A Magyar Idők úgy értesült, elektronikus fuvarlevél bevezetésével egészítené ki a tavaly elindult elektronikus áruforgalom-ellenőrző rendszert a kormányzat. A jövőben a fuvarleveleket az induló állomásnál kell majd rögzíteni az elektronikus rendszerben, így a dokumentumok a kamionok kesztyűtartója helyett egyenesen az ekáer háttéradatbázisába kerülnének.

A Népszabadság „Kevéssé szigorúan ellenőrzött dugódíj” címmel közöl összeállítást. Mint a lap írja: a Budapest Közút Zrt. integrált közlekedésszervezési rendszeréhez tartozó buszsáv-, illetve forgalomfigyelő mérőpontokon elhelyezett kamerákkal, mérőautókkal, illetve rendszámleolvasó kamerákkal ellenőrizné a főváros a behajtási díj befizetését. A cég azonban egyelőre csak 29 helyszínen 54 darab forgalomfigyelő, 24 buszsávfigyelő, illetve 14 darab rendszámleolvasó kamerával rendelkezik.

A Magyar Nemzet szakértőkre hivatkozva arról számol be, hogy szinte egyáltalán nincs kéményseprési szolgáltatás abban a 15 megyében, ahol ezt a feladatot július elejétől az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság vette át. Az állami ellenőrzési rendszer beindítását a jövő hét elejére ígérik.

A Portfolio szerint majdnem 660 milliárd eurónyi kibocsátott kötvénnyel rendelkeznek az olasz bankok, ebből mintegy 250 milliárd eurónyi lakossági befektetőknél lehet. Ezért is annyira érdekes, mi sül ki Európa újabb bankválságából, amely az új EU-s szabályok alapján elvileg jókora lakossági vagyonvesztéssel is járhat.

A Napi.hu arról ír, hogy egyre több olajszállító tankert parkoltatnak az olajkereskedők az Északi-tengeren, már olyan mennyiségű olaj várakozik itt, amire 2009 óta nem volt példa. A Nemzetközi Energetikai Ügynökség jelentése alapján ez jól jelzi, hogy a gyengélkedő globális kereslet egyelőre képtelen felszívni a túlkínálatot.

A penzcentrum.hu-ból megtudhatják, hogyan alakul a 2016/17-es tanév rendje, a gyerekek hosszú őszi szünetnek örülhetnek, viszont a tavaszi pihenés rövidebb lesz, mint az megszokott. Ugyan még messzinek tűnik, azonban szeptember 1-e közelebb van, mint azt gondolnánk, az áruházak már elkezdték a felkészülést az augusztus végi tanszer-rohamra, ami gyerekenként több tízezer forintot fog felemészteni a családi kasszából.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×