eur:
393.78
usd:
365.35
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Deutsch: Hátba támadta a baloldal a magyarokat

Deutsch Tamás fideszes európai parlamenti (EP-) képviselő szerint a magyar baloldali pártok EP-képviselői az ország érdekei ellen szavaztak Strasbourgban, a kényszerbetelepítéssel kapcsolatos döntésükkel minden "jóakaratú magyar polgárt hátba támadtak".

A politikus úgy fogalmazott: a magyarországi baloldali pártok EP-képviselői egy európai parlamenti előterjesztés "határozott és büszke" megszavazásával támogatták a kényszerbetelepítést és az azt elutasító országok "durva" pénzügyi szankcionálását.

Ezzel szemben "a magyar polgárok elsöprő többségének világos és egyértelmű az álláspontja: nemet mondanak a kényszerbetelepítésre", és felháborítónak tartják a kényszerbetelepítést elvető EU-tagállamok pénzügyi megbüntetését - mondta Deutsch Tamás.

A fideszes politikus a strasbourgi döntésről szólva kifejtette: az EU hétéves költségvetési időszakának közepénél egy felülvizsgálatot kell tartani, az EP az ezzel a folyamattal kapcsolatos szakmai álláspontját határozta meg a szóban forgó jelentésben. Ehhez az előterjesztéshez nyújtottak be szocialista és liberális EP-képviselők egy olyan módosító javaslatot - folytatta -, amely "egyértelműen kiáll a kényszerbetelepítés mellett, és egyértelműen arra szólítja fel az Európai Bizottságot, hogy a kényszerbetelepítést elutasító uniós országokkal szemben a pénzügyi szankciók eszközét alkalmazza".

A Fideszt is soraiban tudó Európai Néppárt elutasította ezt a módosító javaslatot, ám az EP baloldali többsége "valamennyi magyar baloldali képviselő igenlő szavazatának is köszönhetően" elfogadta - mondta.

Deutsch Tamás szerint a magyar baloldali EP-képviselők "emelt fejjel, kidüllesztett mellkassal, büszkén szavaztak a magyar érdekek ellen". A magyar baloldal pártjai "az itthoni sumákoláshoz képest (...) Strasbourgban kimondták a szót": "a kényszerbetelepítés mellett vannak", az ezt "elutasító EU-s tagországok pénzügyi megbüntetése mellett állnak" - összegezte véleményét.

Hozzátette: a magyar baloldalnak ez a "kiállása" arra figyelmeztet, hogy "saját kezünkbe kell vennünk a sorsunk irányítását", amire az október 2-i kvótareferendumon lehetőségük lesz a magyaroknak.

Deutsch Tamást megkérdezték arról, hogy Dimitrisz Avramopulosz migrációért felelős EU-biztos szerint - mint azt egy kedden megjelent interjúban mondta - a magyar népszavazás nem fogja elrettenteni az EU-t migrációs politikájától. A Fidesz EP-képviselője erre úgy reagált: a görög biztos "mondja a magáét", személyében megtestesíti az Európa-szerte a polgárok többsége által elutasított elhibázott uniós menekültpolitikát. Hangsúlyozta: a népszavazáson születendő döntést az EU egyetlen intézménye sem írhatja felül.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×