INFORÁDIÓ
2022. június 29. szerda
Péter, Pál

országgyűlés

eu

kereszténység

Kövér László: veszélyben vannak az Európát összetartó keresztény értékek

InfoRádió / MTI

Az Országgyűlés elnöke szerint veszélyben vannak azok a keresztény értékek, amelyek Európát létrehozták és ma is összetartják. Kövér László erről a szombathelyi Szent Márton-találkozón beszélt.

Kövér László úgy fogalmazott: ha Szent Márton életútjára tekintünk, azt látjuk, hogy ő nemcsak egyházi ember volt, nemcsak az evangéliumot hirdette, de annak a folyamatnak is a részese volt, amely Európát mint közösséget létrehozta, a kereszténység alapjaira állította.

Ma, 1700 évvel Szent Márton születése, és kétezer évvel a kereszténység világhódító útjának elindulása után úgy tűnik, hogy az az Európa, amely a kereszténységből merítette erejét, erre építette fel civilizációját, mintha megfeledkezne saját alapjairól - mondta. Ha pedig szánt szándékkal szedik fel és rombolják az alapokat, akkor Európának nem lesz hosszú jövője - jegyezte meg a kormánypárti politikus.

Kövér László szerint Közép-Kelet-Európában és benne Magyarországnak is van még tartaléka a keresztény értékrendből, ezért is tartja fontosnak, hogy Szombathelyen ünnepelhették meg Szent Márton születésének 1700. évfordulóját.

A kétnapos találkozó ünnepi szentmisével kezdődött, amelyet Dominik Duka prágai bíboros-érsek celebrált, és amelyen jelen volt a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia majdnem minden tagja, továbbá a szomszédos országokból és Európa számos más országából is érkeztek püspökök, egyházi méltóságok.

Szombaton - mások mellett - Böjte Csaba ferences szerzetes és Zacher Gábor toxikológus tart előadást. Vasárnap délelőtt a székesegyházban Veres András megyés püspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke celebrál szentmisét. A főpásztor ezen a szentmisén búcsúzik a szombathelyi hívőktől, hiszen ezután Győrben folytatja püspöki munkáját.

A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018