INFORÁDIÓ 
2020. augusztus 15. szombat
Mária

hírek

inforádió

belföld

gyereknevelés

tanácsadó

aréna

A gyereknek sem jó, ha ő irányítja a családot

A gyereknek sem jó, ha ő irányítja a családot

Infostart / InfoRádió

A szülőknek bátran vállalniuk kell a felelősséget a családban, nem szabad engedni, hogy a gyerek dirigáljon, neki meg kell maradnia a gyerekszerepnél - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Regős Judit gyereknevelési tanácsadó, a Szülők Háza Konzultációs Központ alapítója.

„Azt tapasztalom, hogy nagyon sok ma a kétség a szülőkben – mind az apákban, mind az anyákban – az anyákban egy picit több” - mondta Regős Judit.

„Nagyon sokszor éppen a bűntudat és a megfelelni vágyás távolítja el saját magukat saját maguktól” - fogalmazott.

„Önmagában már az is a jó szülőséghez vezető út, ha nem megfelelni akarok, és ha nem mintagyereket akarok nevelni, hanem megtalálom és keresem a kapcsolatot az én gyerekemmel, az én férjemmel, az én feleségemmel, és az én saját családomat építem” - tanácsolta a szakértő.

Mint elmondta, mostanság nagyon gyakran tapasztalja azt családi tanácsadóként, hogy a gyerekek kijönnek a gyerekszerepből, és mintha ők kezdenének felnőttként dirigálni a felnőtteknek, és ők szabályoznák le a kereteket. Ez azonban nem megy nekik, mivel ők még gyerekek, és nincs olyan kontrolljuk, ami miatt erre képesek lennének.

„Sokszor látom, hogy a szülők félnek a gyerekektől” - közölte.

De azt gondolom, hogy hosszú távon jobban megéri – és a gyereknek is az a jó –, ha a gyerek megmarad a gyerekszerepben, a szülő pedig a főnök, és a gyerek érdekeit szem előtt tartva úgy neveli, hogy arra gondol, egyszer belőle is felnőtt lesz. De most még a gyerek gyerek, és a szülő jobban tud bizonyos dolgokat. Ez egy felelősség, amit szerintem bátran el kell vállalni” - mondta a szakember.

A Regős Judit gyereknevelési tanácsadóval készített teljes beszélgetést vasárnap délután 18 órától hallgathatják meg az InfoRádió Aréna című műsorában.

Kapcsolódó hang

A gyereknek sem jó, ha ő irányítja a családot
 
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018