eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Politikai vitát kezdeményez Orbán Viktor

Politikai vitát kezdeményez az Országgyűlésben Orbán Viktor kormányfő a 2007-2013 közötti időszakban Magyarországnak járó uniós források felhasználásáról, a kezdeményezésről a miniszterelnök levélben tájékoztatta Kövér Lászlót, az Országgyűlés elnökét.

Orbán Viktor azzal indokolta kezdeményezését, hogy a kormány 2015. december 31-én sikeresen lezárta a 2007 és 2013 közötti európai uniós fejlesztési ciklust. A fejlesztési időszakban 8600 milliárd forint értékű forrás állt Magyarország rendelkezésére, amit az intézményrendszer teljes egészében kihelyezett.

A miniszterelnök levelében arról is beszámolt, hogy a korábban mindenki által biztosra vett forrásvesztést elkerülte a kormány, ugyanis az Európai Bizottságtól lehívható összegnél többre, 9536 milliárd forintra kötött szerződést.

Mindezek miatt szükséges, hogy a kormány a fejlesztési ciklus lezárásáról és az ebből fakadó tapasztalatokról az Országgyűlést is tájékoztatni tudja, a parlamenti pártokkal pedig nyílt és építő jellegű vitát tudjon folytatni - olvasható Orbán Viktor levelében.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×