eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Az államfő klímavédelmi kampánya

Az ország összes iskoláját felkérte a Tokaji Ferenc Gimnáziuma és Szakközépiskola igazgatója, hogy csatlakozzon Áder János köztársasági elnök Élő Bolygónk című klímavédelmi kampányához. Ezt a kampányt elsőként - még májusban - támogató intézmény igazgatója, Molnárné Tóth Erika jelentette be hétfőn Tokajban, Áder János köztársasági elnök jelenlétében.

Az igazgató kiemelte, fontosnak tartják az államfő kezdeményezését, hiszen ökoiskola lévén intézményükben külön is foglalkoznak a környezetvédelemmel.

Az eseményen a Tokaji Ferenc Gimnázium és Szakközépiskola tanulói kérdezhették a klímavédelem aktuális kérdéseiről és problémáiról az államfőt. Áder János a diákokkal folytatott beszélgetésen elmondta: már több mint százezren regisztráltak az Élő Bolygónk című kampány keretében elindított weboldalon, a www.elobolygonk.hu-n.

Az államfő emlékeztetett, Al Gore, a környezetvédelmi tevékenységéért Nobel-békedíjjal elismert volt amerikai alelnök által elindított nemzetközi kampányhoz Magyarország is csatlakozott, a kezdeményezés célja pedig az, hogy a decemberi párizsi klímacsúcson az eddiginél ambiciózusabb megállapodás szülessen.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×