INFORÁDIÓ 

2018. március 23. péntek
Emőke

Az államfő klímavédelmi kampánya

InfoRádió / MTI
Az ország összes iskoláját felkérte a Tokaji Ferenc Gimnáziuma és Szakközépiskola igazgatója, hogy csatlakozzon Áder János köztársasági elnök Élő Bolygónk című klímavédelmi kampányához. Ezt a kampányt elsőként - még májusban - támogató intézmény igazgatója, Molnárné Tóth Erika jelentette be hétfőn Tokajban, Áder János köztársasági elnök jelenlétében.

Az igazgató kiemelte, fontosnak tartják az államfő kezdeményezését, hiszen ökoiskola lévén intézményükben külön is foglalkoznak a környezetvédelemmel.

Az eseményen a Tokaji Ferenc Gimnázium és Szakközépiskola tanulói kérdezhették a klímavédelem aktuális kérdéseiről és problémáiról az államfőt. Áder János a diákokkal folytatott beszélgetésen elmondta: már több mint százezren regisztráltak az Élő Bolygónk című kampány keretében elindított weboldalon, a www.elobolygonk.hu-n.

Az államfő emlékeztetett, Al Gore, a környezetvédelmi tevékenységéért Nobel-békedíjjal elismert volt amerikai alelnök által elindított nemzetközi kampányhoz Magyarország is csatlakozott, a kezdeményezés célja pedig az, hogy a decemberi párizsi klímacsúcson az eddiginél ambiciózusabb megállapodás szülessen.

A címlapról ajánljuk