eur:
394.13
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta

Prőhle: Magyarország nyitott minden konzultációra, amely elősegíti a társadalmi felzárkózás ügyét

Magyarország nyitott minden további konzultációra, amely elősegíti a társadalmi felzárkózást- mondta Prőhle Gergely, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) helyettes államtitkára, miután megbeszélést folytatott Thomas Melia amerikai külügyi helyettes államtitkárral, az amerikai külügyminisztérium demokráciáért és emberi jogokért felelős részlegének európai és eurázsiai ügyeket felügyelő vezetőjével.

A találkozóról az Emmi sajtó- és kommunikációs főosztálya tájékoztatta hétfőn közleményben az MTI-t.

Mint írták, Prőhle Gergely, a tárca nemzetközi és európai uniós ügyekért felelős helyettes államtitkára a megbeszélésen ismertette a társadalmi felzárkózást és a családpolitikát érintő kormányzati kezdeményezéseket, és jelezte, hogy Magyarország nyitott minden további konzultációra, amely más országok, így az Egyesült Államok tapasztalatainak felhasználásával elősegíti a társadalmi felzárkózás ügyét.

Közölték azt is: Prőhle Gergely emlékeztette tárgyalópartnerét, hogy Magyarország a 2011-es uniós elnöksége idején az európai romastratégia kezdeményezője volt. A kormány elkötelezettsége azóta sem csökkent a roma integráció iránt, és továbbra is fontos, hogy mindig a helyi adottságok figyelembevételével keressék a legjobb megoldásokat a társadalmi integráció javítására - tették hozzá.

Az Emmi közleménye szerint a találkozón elhangzott, hogy Colleen Bellnek, az Egyesült Államok új nagykövetének Budapestre érkezése után "új szakasz kezdődött a kétoldalú kapcsolatokban", ezt támasztja alá a Balog Zoltán miniszter és a nagykövet által aláírt szociális biztonsági egyezmény.

Thomas Melia találkozott Szabó Lászlóval, a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) parlamenti államtitkárával is, akivel Közép-Európa energiaellátásáról, kétoldalú kérdésekről és az ukrán válságról egyeztetett - közölte korábban a KKM az MTI-vel.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 21:46
×
×
×
×