eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Buda-Cash - Csákváron a vállalkozások előre befizetik a márciusi adókat

A csákvári önkormányzat kérésére a helyi cégek előre befizetik a város új számlájára a márciusban esedékes helyi adókat, a polgármester ugyanakkor nehéz időszakra számít, miután a település számláját eddig a Buda-Cash-ügyben érintett BRB Buda Regionális Banknál vezette.

Illés Szabolcs (Fidesz-KDNP) Csákvár polgármestere az MTI-nek elmondta: mintegy 41 millió forintjuk ragadt a bankban. A város már szerdán új bankszámlát nyitott az OTP-nél.

Megjegyezte, hogy az önkormányzat felhívására a helyi vállalkozók a márciusban esedékes iparűzési- és gépjárműadójukat már az új számlákra utalják, és előre teljesítik azokat. Az önkormányzati dolgozók és a közfoglalkoztatottak fizetését, valamint a segélyeket a Magyar Államkincstár letéti számlára helyezte, azokat határidőre ki tudják fizetni.

A városvezető kiemelte: nehéz időszakra és likviditási problémákra számít, mert nem tudni, hogy az előre befizetett pénzek meddig elegendőek.

Vál község hivatalos honlapján arra kérte az önkormányzat a lakosságot, hogy a Buda Regionális Bank felé semmiféle befizetést ne teljesítsenek, az interneten keresztül se utaljanak az önkormányzat adószámlájára, a kiküldött adócsekkeket pedig ne fizessék be a postán. Bechtold Tamás polgármester tájékoztatása szerint a településnek 17 millió forintja ragadt a bankszámlán.

Tessely Zoltán a térség fideszes országgyűlési képviselője az MTI kérdésére elmondta: a csákvári és a váli önkormányzat mellett civil szervezetek és alapítványok kerültek még nehéz helyzetbe, mert a BRB-nél vezetik számlájukat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×