INFORÁDIÓ 

2018. március 24. szombat
Gábor, Karina

Kivégzett keresztények - 500 eurót ad a külügyi tárca

InfoRádió / MTI
A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) anyagi segítséget nyújt a brutálisan kivégzett egyiptomi keresztények családjainak, a tárcavezető döntése nyomán 500-500 euró támogatást nyújtanak nekik.

A KKM közleményében kiemelték: "Magyarország nem nézheti tétlenül, hogy a Közel-Keleten élő keresztény közösségeket folyamatosan támadások érik".

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter utasítására Magyarország kairói nagykövete kapcsolatba lépett II. Tawadrosz kopt pápával - közölték. Mint írták, a kopt egyház vezetősége meglátogatta a Líbiában barbár módon meggyilkolt keresztények családjait, akik azt mondták, hogy mivel elveszítették az egyedüli családfenntartót, számukra a legnagyobb segítség az lenne, ha részesülnének olyan támogatásban, amelynek segítségével önálló vállalkozást tudnak indítani, így biztosíthatják a megélhetésüket.

Szijjártó Péter úgy döntött, hogy a KKM 500-500 euró támogatást nyújt ezeknek a családoknak. Az összeget kedden elküldik a kairói nagykövetségre, így azt még a héten átadhatják.

Az Iszlám Állam dzsihadista szervezet líbiai szárnya vasárnap este tett közzé videofelvételt 21 egyiptomi kopt keresztény foglyuk lemészárlásáról. Az egyiptomi légierő a koptok meggyilkolásáért való megtorlásként hétfőn bombázta az Iszlám Állam líbiai állásait.

A címlapról ajánljuk