INFORÁDIÓ 

2018. március 19. hétfő
Bánk, József

Február végéig pótdíjmentes a megyei matrica pótlása

Infostart / InfoRádió
Az útdíjrendelet módosítása miatt eddig 7000 megyei matricát vittek vissza az autósok - mondta az InfoRádióban a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. szóvivője. Kibédy-Varga Lajos hozzátette: a legtöbb visszaváltás Vas és Fejér megyében történt.

"A díjrendelet február 1-től hatályos, véglegesített változata értelmében feleslegessé válhattak megyei matricák, mégpedig két okból: a területi hatály újraértelmezése, valamint az újra díjmentessé váló szakaszok miatt. Ezidáig 7000 megyei matricát váltottunk vissza. A legtöbb visszaváltás Vas, Fejér, Bács-Kiskun és Veszprém megyében történt" - mondta a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. szóvivője.

Kibédy-Varga Lajos hozzátette: "a feleslegessé vált megyei matricákat február 1-je és március 15-e között lehet visszaváltani, elektronikusan, postai úton vagy személyesen."

"Januárban, a próbaidőszakban csak gyűjtöttük a jogosulatlan úthasználattal kapcsolatos adatokat. Ahogy eddig is, ezután is az számíthat pótdíjfizetési felszólításra, aki jogosulatlanul használta a díjköteles úthálózat valamely elemét, például nem előre vagy rossz díjkategóriára váltotta meg az e-matricát. Aki érvényes e-matrica nélkül közlekedett, az levélben, könyvelt küldeményként számíthat pótdíjfizetési felszólításra és személyesen vagy postai úton tudja intézni az ügyét" - mondta a cég szóvivője.

"Aki januárban nem rendelkezett érvényes matricával, de legkésőbb február 28-ig a jogosulatlan helye szerinti megyei vagy országos éves e-matricát vásárol, az mentesülhet a pótdíj fizetése alól, sőt az 1470 forintos szolgáltatási díjat sem kell megfizetnie." - jelezte Kibédy-Varga Lajos.

A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. szóvivője hozzátette: "jogosulatlan útdíjhasználat esetén a pótdíjfizetési felszólításokat februártól folyamatosan adjuk postára, tehát mindenkinek lesz ideje intéznie az ügyét."

Hanganyag: Kálló Izabella


A címlapról ajánljuk