eur:
394.15
usd:
370.13
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Főpolgármester-jelöltek: Csárdi Antal életrajza

Október 12-én a rendszerváltozás óta hetedik alkalommal rendeznek önkormányzati választást Magyarországon. A Lehet Más a Politika (LMP) budapesti főpolgármester-jelöltje Csárdi Antal kisvállalkozó, kereskedő. Az MTVA Sajtó- és Fotóarchívumának életrajza:

1976. november 8-án született Budapesten. Anyai ágon rokona Kammermayer Károly, aki 1873 és 1896 között Budapest legelső polgármestere volt. A ceglédi közgazdasági szakközépiskolában érettségizett, majd könyvelői és programozói végzettséget szerzett.

1998 óta a zöldség- és gyümölcskereskedelemmel foglalkozó Csárdi és Csárdi Kft. családi cégben dolgozik, az üzletvezetést 2006-ban vette át apjától. Budapesten a Vásárcsarnokban van üzletük. 2009 decemberéig a Kereskedők és Vendéglátók Országos Érdekképviseleti Szövetsége (KISOSZ) budapesti szervezetének alelnökeként társadalmi munkában érdekvédelmi tevékenységet folytatott a helyi kisvállalkozások érdekében.

2009 decembere óta tagja a Lehet Más a Politika pártnak, elnöke az LMP IX-XX-XXI-XXIII. területi szervezetének. Õ az LMP fogyasztóvédelmi- és vállalkozásfejlesztési szakszóvivője. 2013 márciusától 2014 áprilisáig tagja volt az LMP országos választmányának.

A 2010-es országgyűlési választásokon a párt képviselőjelöltje volt Ferencvárosban. 2010 októbere óta az LMP önkormányzati képviselője és frakcióvezetője a budapesti IX. kerületi képviselő-testületben. Tagja az önkormányzat gazdasági, valamint vagyonnyilatkozat-tételt ellenőrző bizottságainak.

2014. augusztus 2-án Schiffer András, az LMP társelnöke bejelentette, hogy a Lehet Más a Politika regionális kongresszusa elfogadta a párt Megújuló Budapest programját, és úgy döntött, hogy Csárdi Antal, az országos elnökség tagja, fővárosi szóvivője, a budapesti választmány egyik vezetője lesz az LMP főpolgármester-jelöltje az októberi önkormányzati választáson.

Címlapról ajánljuk
Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

A háború kitörése óta másodszor látogatott Ukrajnába a német gazdasági miniszter. Robert Habeck célja az volt, hogy a kétoldalú gazdasági kapcsolatok megerősítéséről tárgyaljon A vizit alig huszonnégy órás volt, közben ugyanakkor a háború viszontagságait egy kijevi óvóhelyen is tapasztalhatta.

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×