INFORÁDIÓ 

2018. március 24. szombat
Gábor, Karina

Jöhet a tél!

InfoRádió / MTI
Sikeresen tesztelte az Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt. a téli üzemmódot - közölte a társaság hétfőn az MTI-vel.

Mint felidézték, vasárnap 18 órától Klug Lajos vezérigazgató, a társaság téli munkarendjében meghatározott legmagasabb, hármas fokozatú készültséget rendelt el.

Az Országos Meteorológia Szolgálat előrejelzésének megfelelően éjszaka elérte Budapestet egy sarkvidéki eredetű légtömeg, amely hétfőn a fővárosban hirtelen lehűlést, több helyen kisebb hóesést hozott. A korábbinál hatékonyabb téli munkavégzés érdekében hozott intézkedések alapján az FKF Zrt. valamennyi gépi úttisztítási telephelyén elsősorban a műszakváltást és kivonulást tesztelték hétfőn hajnalban. A tapasztalt kisebb hibákat korrigálták, hogy havazás esetén ne fordulhassanak ismét elő.

Az FKF azt írta, hogy a társaság szakemberei folyamatosan figyelemmel kísérik a meteorológiai szolgálat előrejelzéseit, riasztásait, amelyek alapján haladéktalanul intézkednek a téli gépek bevetéséről, illetve azok létszámáról.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. vasárnaptól több megyében kettes készültségi fokozatot léptetett életbe a téli időjárás miatt. A vállalat kommunikációs osztályvezetője hétfőn kora délután arról tájékoztatatta az MTI-t, hogy az országban többfelé, így Tapolca, Kisbér, Tatabánya, Kiskőrös és Baja térségében havazik, Kápolnásnyék környékén pedig intenzíven esik a hó. Kiskunhalas és Szeged környékén havas esőre kell számítaniuk a közlekedőknek, és sokfelé erős szél fúj.

Mint hozzátették, a főutak burkolata latyakos Tatabányánál, vizes vagy nedves Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Jász-Nagykun-Szolnok, Pest és Veszprém megyében.

A címlapról ajánljuk