eur:
385.64
usd:
354.4
bux:
0
2024. május 16. csütörtök Botond, Mózes

Az átlagosnál hidegebb december várható

Enyhe telet és átlagos csapadékmennyiséget jósolnak a nemzetközi meteorológiai intézetek. Ezt azonban az Országos Meteorológiai Szolgálat nem erősítette meg: Török László szerint nincsenek ilyen hosszú távú előrejelzések, de a mostani adatok szerint decemberben az átlagosnál két fokkal hidegebb idő várható.

Török László, az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa elmondta, a legújabb fejlesztésű, távkapcsolati adatokon alapuló előrejelző rendszer szerint a decemberi hőmérséklet akár két fokkal is alacsonyabb lehet a sokévi átlagnál.

Hozzátette, a tartósan hideg időjárás miatt nem számíthatunk sok csapadékra, esőzés vagy havazás csak az enyhébb időszakokban várható.Visszagondolva ugyanezen intézetek nyári előrejelzéseire, melyek sok csapadékot és alacsonyabb hőmérsékletet jósoltak, a téli időszakra tett jóslatokban sem lehet teljes biztonsággal megbízni.

Az elmúlt három év statisztikái alapján Budapesten a decemberi középhőmérséklet 0,7 Celsius-fok volt, a legalacsonyabb hőmérsékletet 2010 decemberében mérték, mínusz 17 fokot. A vizsgált évek átlagos csapadékmennyisége - a havazást és az esőzést beleértve - 45,7 milliméter.

A Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a decemberi átlaghőmérséklet idén mínusz 1,3 fok körül alakul majd, a csapadék akár 40 milliméternél is kevesebb lehet. Mivel hidegebb lesz, nagyobb az esély a havazásra és az ónos eső kialakulására.

Rövidebb távra szóló előrejelzést itt találhat.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.16. csütörtök, 18:00
Kocsis Máté
a Fidesz parlamenti frakciójának vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×