eur:
386.93
usd:
355.82
bux:
68088.24
2024. május 17. péntek Paszkál

Bajnaiék készek tárgyalni az MSZP-vel - lapszemle

Nyomozhatnak a BKV-s ingatlanügyben - írja a Magyar Nemzet, míg a Népszabadság szerint Bajnaiék nyitottak a tárgyalásra az MSZP-vel.

Nyitottak és készek tárgyalóasztalhoz ülni a Haza és Haladás Egyesület képviselői az MSZP-vel - írja a Népszabadság. A napilap emlékeztet: az MSZP elnöke a napokban jelentette be, hogy tárgyalásokat kezdeményeznek a demokratikus ellenzéki pártokkal és szervezetekkel az Orbán-kormány leváltása érdekében. Első körben nyolc szervezetnek küldtek együttműködési ajánlatot.

A kezdeményezésre az Árok Kornél vezette SZEM és a Schmuck Andor elnökölte MSZDP már igent mondott, a Bajnai Gordon irányította Haza és Haladás pedig kedden küldi el kedvező válaszát - írja a Népszabadság.

A Magyar Nemzet szerint a nyomozó hatóságok elé kerülhet a BKV egyik legkirívóbb ingatlaneladási ügye, az M5-ös autópálya felhajtójánál fekvő terület értékesítése. A napilap arról ír, hogy a BKV felügyelőbizottsága azt javasolta a közlekedési cég igazgatóságnak, forduljon az ügyészséghez a népligeti ingatlan ügyében. A területen a Demszky-korszakban egy éven belül csaknem kilencszeres haszonnal adott túl egy BKV-tól területeket vásárló cég. Horváth Gábor, a felügyelőbizottság elnöke a lapnak elmondta, hogy az igazgatóság december közepén határozhat javaslatukról.

Igyekeznek kihasználni a maximális hitelkeretüket a kis önkormányzatok, miután a kormány korábban bejelentette: a december 12-ei tartozásállományuk képezi az állami konszolidáció alapját - írja a Napi Gazdaság. A lap megjegyzi: az ötezer főnél nagyobb települések esetében nincs szó efféle pénzköltésről, hiszen ezek esetében nem lesz teljes a konszolidáció és a június 30-ai tartozásállomány lesz a kiinduló pont.

Nem számítanak a lájkok. Az amerikai kereskedők rekordokat döntögettek az idei Hálaadás és Cyber Monday alkalmából, a közösségimédia-kampányok és hasonló befektetések azonban nem érték el a kívánt hatást - írja az Index. Cyber Monday a Hálaadás hétvégéje utáni hétfő, ez volt az online kereskedők válasza a fekete péntekre. Utóbbi hagyományosan a karácsonyi szezon kezdetét jelenti az Egyesült Államokban, a kereskedők óriási akciókkal várják a vásárlókat.

A kivitel tartja életben a magyar acélipart - írja a Napi Gazdaság. Zámbó József, a Magyar Vas- és Acélipari Egyesülés igazgató helyettese a lapnak elmondta: csak az exportpiacaikban bízhatnak a magyarországi acélipari vállalatok, az itthoni piac idén a tavalyi alacsony szinten stagnálhat, de néhány százalékos csökkenés is elképzelhető.

A lap írása szerint a Magyarországra települt nagy autó- vagy gépipari cégek sem segítenek, mert ezek a cégek ugyanis nem itthonról, hanem a "bejáratott" forrásaikból szerzik be a szükséges acélt.

Karácsonyhoz közeledve Magyarországon is sokan, sőt, a felmérések szerint egyre többen vásárolunk az interneten, nem csak magyar, hanem külföldi oldalakon is. A csúcsszezonban is érdemes vigyázni - figyelmeztet a Pénzcentrum.hu, hiszen a látványos akciók, különleges leértékelések egy részénél kellemetlen csapdákba is belefuthatunk.

A Portfolio.hu arról ír, hogy dagad a botrány Görögországban. A nemrég megszellőztetett úgynevezett Lagarde-lista után olyan hírek jelentek meg, hogy a volt görög miniszterelnök, Jeórjiosz Papandreu anyja lehet a tulajdonosa az egyik pénzmosás és adóelkerülés ügyében vizsgált 550 millió eurós svájci bankszámlának.

Hanganyag: Seres Gerda

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×