eur:
385.9
usd:
355.33
bux:
0
2024. május 21. kedd Konstantin

Kórházigazgatók: 15 új pályázatot írnak ki

A 47 kórházigazgatói tisztségre kiírt pályázat 32 esetben volt eredményes. Az új vezetőket öt évre nevezték ki. Ahol eredménytelen volt a pályázat, ott újat írnak ki.

A Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet július végén írt ki pályázatot az állami fenntartásba került városi kórházak főigazgatói posztjaira, és azokra az álláshelyekre is, amelyek esetében korábban nem sikerült vezetőt kinevezni. A 47 tisztségre kiírt pályázat 32 esetben zárult eredményesen. A 32 kórházvezetőt már ki is nevezték, megbízatásuk 5 évre szól.

A Soproni Erzsébet Oktató Kórházban Molnár Ágnes, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium volt államtitkára, a miniszterelnök fejlesztésekért felelős megbízottjának pályázata nyert.

A Bajai Szent Rókus Kórházat a jövőben is a jelenlegi igazgató, Tóth Gábor vezeti, ahogy a Hódmezővásárhelyi Erzsébet Kórház igazgatója, Kallai Árpád is marad. Nincs változás a Keszthelyi Kórházban és a Pest Megyei Flór Ferenc Kórházban sem, előbbinél Kvarda Attila, utóbbinál Trombitás Zoltán folytathatja a munkát. A Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórházban azonban Repa Imre helyett Moizs Zsuzsanna lesz a kórházigazgató, az Uzsoki utcai kórházban Golub Iván székébe Ficzere Andrea ül majd.

A 47 kórház vezetői posztjára kiírt pályázat 15 esetben eredménytelenül zárult, ezek közül 11 helyen 30 napon belül új pályázatot írnak ki. Így például a kisbéri Batthyány Kázmér Szakkórház, a Győr-Moson-Sopron megyei Csornai Margit Kórház, a kisvárdai Felső-Szabolcsi Kórház, a váci Jávorszky Ödön Kórház, a karcagi Kátai Gábor Kórház, a móri, az orosházi, és a siófoki kórház, a Selye János Kórház, a Csongrád megyei Bugyi István Kórház, valamint a tatabányai Szent Borbála Kórház.

Négy kórház esetében nem lesz új pályázat, mivel azoknak ez év végéig más intézményekkel kell egybe olvadniuk.

Címlapról ajánljuk
Szakértő: észbontó tempóval csapódhatott a szállodahajóba a motorcsónak
Verőcei tragédia

Szakértő: észbontó tempóval csapódhatott a szállodahajóba a motorcsónak

A kishajót egy 190 lóerős motor hajtotta, ebből és a "nagy csattanásból" arra lehet következtetni, hogy erős volt a tempó - no meg a motorcsónak sérülései is ezt támaszthatják majd alá a Mahosz szóvivője szerint. A szállodahajó kapitánya segítség elmulasztása miatt őrizetben van.

Megrendítő vallomások a színészlegendától – könyv Benedek Miklósról

A Nemzet Színésze zárkózott ember hírében állt, idősebb korára azonban feloldódott, és megannyi sikeres szerep után a legnagyobb kihívással birkózott meg: saját magáról mesélt életrajzi könyvében, melynek megjelenését nem érhette meg, ugyanis január 9-én elhunyt. A könyv megírásában egy régi jó barát, Vajda Katalin volt a segítségére, akinek köszönhetően egy mellbe vágóan őszinte vallomást olvashatunk.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×