eur:
385.49
usd:
355.11
bux:
67866.13
2024. május 22. szerda Júlia, Rita

Ismét szolgálatba állnak a nyugdíjazott bírák? - lapszemle

A Magyar Nemzet szerint elképzelhető, hogy a Kúrián hamarosan ismét szolgálatba állnak azok a bírák, akiknek az idén kellett távozniuk, mert betöltötték 62. életévüket.

Kétségbeesett kapkodásba kezdett az Állami Autópálya Kezelő (ÁAK) Zrt. az elektronikus útdíj tenderen - írja a Népszabadság. A sztrádatársaság kicsúszott a maga szabta határidőből, és a lemaradást a rendszer eleve rövid tesztidőszakának rövidítésével próbálja ellensúlyozni. A pályázóknak kipostázott végleges ajánlattételi felhívásban a technológiai semlegességre hivatkozva olyan díjszedési megoldások előtt is nyitva hagyják a kaput, amelyekből botrány lehet.

Magyar Nemzet:

Elképzelhető, hogy a Kúrián hamarosan ismét szolgálatba állnak azok a bírák, akiknek az idén kellett távozniuk, mert betöltötték 62. életévüket. A lap szerint a jogászok munkaügyi pereiben nemrégiben meghozott elsőfokú ítéletek ugyanis jogerőssé válhatnak. A Magyar Nemzet úgy tudja, hogy a Kúria elnöke ezután az Országos Bírósági Hivatal vezetőjéhez fordul, hogy tegyen előterjesztést a köztársasági elnöknek a bírák ismételt kinevezésére.

Index:

A Pentagon a katonai hírszerzés átszervezésének ambiciózus programja keretében azt tervezi, hogy az elkövetkező fél évtized során több száz új ügynököt telepít majd külföldre. A Védelmi Hírszerző Ügynökség prioritásai közé tartozik majd az afrikai militáns iszlamista csoportok, az észak-koreai és az iráni fegyverügyletek, valamint a kínai katonai modernizáció megfigyelése.

Portfolio.hu:

Továbbra is menekül a pénz Oroszországból annak betudhatóan, hogy mélyül a bizalmatlanság ország vezetése és az üzleti élet között mélyülő bizalmatlanság miatt. Az egyik nemzetközi hírportál nemrég arról számolt be, hogy Putyin fizikai állapota is nyugtalanítja a befektetőket. Felteszik a kérdést: Putyin derékfájása is fűti a tőkekivonást Oroszországból?

Napi Gazdaság:


Csak jövőre tárgyal a Kúria a negyedik mobiltársaságról. Így akár a jövő év közepéig is elhúzódhat a folyamat, amelynek egyelőre nem látni a végkifejletét - jegyezte meg a lap, amely szerint elképzelhető, hogy a Kúria helyben hagyja a Fővárosi Törvényszék határozatát, vagyis sem a negyedik szereplő - az állami cégek által alapított MPVI Mobil Zrt. -, sem a jelenleg piacon lévők nem jutnak hozzá a pályázaton elnyert frekvenciához.

A Pénzcentrum.hu legújabb, a különféle kedvezményekkel frissített kalkulátorának segítségével a cégek megtudhatják, mennyit lehet nyerni, ha 55 éven felüli, 25 éven aluli, tartósan álláskereső, illetve kisgyermekes munkavállalót alkalmaznak. Ideje elkezdeniük a cégeknek a számolgatást, hogyan élvezhetik ki a leginkább a munkahelyvédelmi akciótervben meghirdetett adókedvezményeket.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Sándor Ildikó: ma már virtuális közösséget is alkotnak a néptánchagyományok ápolói

Sándor Ildikó: ma már virtuális közösséget is alkotnak a néptánchagyományok ápolói

A folklorizmus világát igyekeznek megismerni és megérteni a mindenkori kultúra teremtés szándékával – erről beszélt az Inforádió Aréna című műsorában Sándor Ildikó néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoportjának vezetője. A műsorban szó esett a verbunkos tánctípusról, ami egy kulturális örökségi elem, a legényközösségek önmegélésének volt az eszköze.

A hajózási szakértő elmondta, miért nem érzékelhette a becsapódást a szállodahajó legénysége

A Magyar Hajózási Országos Szövetség szóvivője szerint a motorcsónak valószínűleg nagy sebességgel haladt, a szállodahajó legénysége pedig nem érzékelte az ütközést, amit alátámaszthat a két jármű tömege közötti különbség is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.22. szerda, 18:00
Vona Gábor
a Második Reformkor Párt elnöke és EP-lista vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×