eur:
386.03
usd:
355.64
bux:
0
2024. május 21. kedd Konstantin

Fónagy : Rossz gyakorlat a bocsánatkérés

A zsidók listázásáról tett jobbikos kijelentés tematizálta az Országgyűlés napirend előtti felszólalásait.

Vona Gábor, a Jobbik frakcióvezetője hisztériának nevezte a Gyöngyösi Márton múlt heti szavait kísérő felháborodást, ám úgy látta, hogy mindez jót tesz pártjának, hiszen sokaknak felnyitja a szemét. A politikus szerint viszont a magyar embereknek nem a sárga csillag, hanem a sárga csekk a probléma.

Fónagy János államtitkár ellenben úgy látta, hogy Gyöngyösi Márton bocsánatkérése egy a nyugati világból átvett rossz gyakorlat, bármit el lehet követni és utána azt mondani "sorry". Az államtitkár megkérdezte a frakcióvezetőt, hogy ő talán megbocsátott volna Szálasi Ferencnek 1945-ben? Hangsúlyozta, hogy az efféle szavak mögött hatszázezer magyar ember értelmetlen halála van.

Szabó Tímea úgy vélte, hogy valami nagyon nincs rendben Magyarországon az emberi jogokkal, egyre több a jogsértés és egyre többször kényszerülünk rá, hogy nemzetközi fórumokon szerezzünk érvényt jogainknak, ezért azonnali kormányzati intézkedésre van szükség.

Rétvári Bence, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium államtitkára szerint viszont a Gyöngyösi Márton múlt heti kijelentése nyomán meghirdetett vasárnapi demonstráció is bizonyítja, hogy a józan többség elutasítja az emberi jogok sérelmét.

Harangozó Tamás, az MSZP képviselője Ady Endre egyik cikkéből idézett és hangsúlyozta: a fasizmust csírájában kell elfojtani. A kormánypártokat felkérte, hogy tartsák politikai karanténban ezen ordas eszmék képviselőit és bírják szóra Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy személyesen ítélje el múlt héten elhangzottakat.

Rétvári Bence államtitkár ismét elmondta, hogy szintén elítélik Gyöngyösi Márton szavait, ám hangsúlyozta, hogy véleménye szerint pont a Gyurcsány-Bajnai-kormányok következtében alakult ki a társadalom bizonyos rétegeiben az igény, hogy a Jobbik és az általa képviselt hangnem bekerüljön az Országgyűlésbe.

Varga László a KDNP részéről feltette a kérdést, hogy kinek használ és kinek árt a jobbikos képviselő múlt heti vállalhatatlan kijelentése, majd meg is válaszolta. Mint mondta: a Jobbiknak és az antiszemitizmussal riogató baloldalnak használt, a külhoni magyaroknak viszont ártott. Rétvári Bence egyetértett a képviselővel

Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője szerint az E.ON gázüzletágának visszavásárlásával olyan fontos monopólium kerül vissza magyar kézbe, amely alapvetően befolyásolja a magyar családok rezsiköltségeit. Vona Gábornak világossá tette: tisztességtelen és aljas dolog összemosni a sárga csekket a sárga csillaggal. Az MSZP-s politikusokat pedig arra kérte, hogy csak olyan erkölcsi mércét állítsanak a kormánypártok elé, amelyet az elmúlt két évben meg tudtak ugrani.

Címlapról ajánljuk
Szakértő: észbontó tempóval csapódhatott a szállodahajóba a motorcsónak
Verőcei tragédia

Szakértő: észbontó tempóval csapódhatott a szállodahajóba a motorcsónak

A kishajót egy 190 lóerős motor hajtotta, ebből és a "nagy csattanásból" arra lehet következtetni, hogy erős volt a tempó - no meg a motorcsónak sérülései is ezt támaszthatják majd alá a Mahosz szóvivője szerint. A szállodahajó kapitánya segítség elmulasztása miatt őrizetben van.

Megrendítő vallomások a színészlegendától – könyv Benedek Miklósról

A Nemzet Színésze zárkózott ember hírében állt, idősebb korára azonban feloldódott, és megannyi sikeres szerep után a legnagyobb kihívással birkózott meg: saját magáról mesélt életrajzi könyvében, melynek megjelenését nem érhette meg, ugyanis január 9-én elhunyt. A könyv megírásában egy régi jó barát, Vajda Katalin volt a segítségére, akinek köszönhetően egy mellbe vágóan őszinte vallomást olvashatunk.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×