eur:
387.73
usd:
357.62
bux:
68097.3
2024. május 17. péntek Paszkál

Közös módosítót nyújtott be az MSZP és az LMP

Közös módosító indítványt nyújtott be az MSZP és az LMP a választási eljárási törvényhez.

A két ellenzéki párt indítványa megszüntetné a választási feliratkozás intézményét a Magyarországon állandó lakhellyel rendelkező állampolgárok számára - közölte az MSZP frakcióvezető-helyettese. Tóbiás József szerint adminisztratív eszközökkel kívánja korlátozni a jelenlegi előterjesztés a választópolgároknak azt a lehetőségét, hogy éljenek a választás szabadságával, azzal a lehetőséggel, hogy szabad akaratukból joggal önrendelkezhetnek és részt vesznek a választásokon.

Karácsony Gergely, az LMP frakcióvezető-helyettese úgy vélte, hogy a kormánypártok és az ellenzék közötti vita ellentétes demokrácia-felfogásukból fakad, ő azonban úgy véli, hogy a választók elég bölcsek ahhoz, hogy politikai véleményt alkossanak.

A későbbi együttműködésre, vagy egy esetleges koalícióra vonatkozó kérdésre Karácsony Gergely úgy fogalmazott, hogy az LMP mindkét irányba kész a parlamenti együttműködésre.

Az LMP januári kongresszusa olyan értelmű döntést hozott, hogy parlamenti pártokkal nem keressük a választási együttműködés lehetőségét, leginkább olyan szervezetekkel tudjuk ezt elképzelni, amelyek hozzánk hasonló módon tiszta lappal indulnak a demokrácia megújítása érdekében - fejtette ki.

Tóbiás József ugyanerre a kérdésre azt felelte, hogy ha 2014-ben kialakul egy választási szövetség, az nem elégedhet meg pusztán a jelenlegi kormány leváltásával, a rendszerváltás utáni időszak lezárásához és a jövő építéséhez széles társadalmi támogatásra van szükség.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Csillapítás – „Száz napos békére” tesz kísérletet Szlovákia

Több új hír, információ és találgatás jelent meg a Robert Fico szlovák miniszterelnök elleni merénylet óta. Robert Fico mindenesetre kommunikál, a Legfőbb Ügyészség tájékoztatási zárlatot rendelt el, hétfőn viszont bejelentést tesznek a hogyan továbbról Szlovákiában. A védelmi miniszter a korlátozások helyett most „a társadalom megnyugtatására összpontosít”.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×