eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

A Rákóczi Szövetség partiumi kirándulást szervez középiskolásoknak

Háromnapos partiumi kiránduláson vesz részt 90 kelet-magyarországi és partiumi magyar középiskolás péntektől vasárnapig a Rákóczi Szövetség szervezésben.

Az MTI-hez eljuttatott tájékoztatása szerint a szövetség diákutazatási programjai keretében az idén eddig csaknem ötezer Kárpát-medencei középiskolás magyar diák utazhatott egy másik Kárpát-medencei országba. A március 15-i nemzeti ünnep kapcsán 74 magyarországi középiskola diákjai utaztak határon túli magyar iskolákhoz közösen ünnepelni, a június 4-i nemzeti összetartozás napja alkalmából 34 Kárpát-medencei magyar középiskola tanulói utaztak valamely másik ország magyar középiskolájához.

Emellett a Rákóczi Szövetség 170, Kárpát-medence szerte működő középiskolai szervezete számára június 1-3. között megszervezte a Felvidéki séta, június 8-10. között pedig a Délvidéki utazás elnevezésű programokat.

Az október 23-i nemzeti ünnep alkalmából mintegy ötven, határon túli középiskola diákjai utazhatnak magyarországi testvériskolához közös emlékezésre. A Rákóczi Szövetség Gloria Victis 1956-os emlékünnepségén október 21-23. között Budapesten, a Műszaki Egyetemen 1200 egyetemista és középiskolás vesz részt.

A Rákóczi Szövetség első alkalommal hirdette meg 2012 őszén középiskolai ifjúsági szervezetei számára a partiumi kirándulást.

Címlapról ajánljuk
Már itthon is megvásárolható egy új eszköz, ami nagyon hasznos a cukorbetegeknek

Már itthon is megvásárolható egy új eszköz, ami nagyon hasznos a cukorbetegeknek

A szenzor a könnyen megoldható beültetést követően folyamatosan adatokat szolgáltat arról, hogy pontosan mennyi glükóz van a szervezetben. Kis János Tibor diabetológus szakorvos az InfoRádióban elmondta: az ujjbegyes méréssel szemben az okostelefonnal összekapcsolható szenzor 1–5 percenként mér, és naponta 288–1440 eredményt mutat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×