eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Összefogja-e az MSZP az ellenzéket?

Nem látszanak az MSZP céljai, és hogy összefogná-e az ellenzéki erőket - mondták az InfoRádió Aréna című műsorának politológus vendégei. A műsorban arról is szó volt, hogy jelenleg kevés esélye van Bajnai Gordon korábbi kormányfő politikai szerepvállalására.

Az MSZP és a többi ellenzéki párt nem építette fel magát az elmúlt években, nem érzik a szavazók, hogy a pártok mit is akarnak a következő választások után - közölte Szomszéd Orsolya, a Nézőpont Intézet elemzője az InfoRádió Aréna című műsorában.

Ceglédi Zoltán, a Republikon Intézet vezető tanácsadója azt mondta, hogy méretét tekintve az MSZP lehetne az ellenzék vezető ereje, de az összefogást igazán csak a parlamenten kívüli szervezetek erőltetik.

Ceglédi Zoltán arról is beszélt, hogy ha Bajnai Gordon korábbi kormányfőnek komoly tervei vannak az ellenzék élén, akkor fel kell vállalnia a szerepét.

Szomszéd Orsolya szerint Bajnai Gordon és munkatársai jól felépítették a Haza és Haladás Alapítványt, illetve a korábbi miniszterelnök imázsát, de ez még nem elég egy komoly politikai szerepvállaláshoz. Szomszéd Orsolya hozzátette: a korábbi konfliktusok az MSZP-vel nem segítik az együttműködés esélyeit.

Más lehetőségek

A kormánynak határozott álláspontja van a Nemzetközi Valutaalappal folytatott tárgyalások során, eközben a kabinet más lehetőségeket is keres - mondta Ceglédi Zoltán az InfoRádió Aréna című műsorában.

Szomszéd Orsolya azt mondta az Arénában, hogy az ország mozgásterét próbálja bővíteni az ország az IMF tárgyalások kommunikációjával. A Nézőpont Intézet elemzője arról is beszélt, hogy a választások előtti előzetes regisztrációval kapcsolatban fontos, hogy a törvény feleljen meg az alkotmányosság elvárásainak.

Ceglédi Zoltán kiemelte, a regisztráció ellen több és meggyőzőbb érv szól. Szerinte a kormánypártok a saját érdekeiknek megfelelően alakítják a törvényt és a választókerületeket.

Az Aréna teljes adását meghallgathatja, ha ide kattint.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 18. 10:22
×
×
×
×