eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Varga: Ésszerű, hogy az IMF-tárgyalások miatt nem zárjuk le a költségvetést

A frakció jó döntést hozott, hogy elhalasztotta a 2013-as büdzsé jövő heti végszavazását az IMF-megállapodás miatt - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Varga Mihály, a tárgyalásokért felelős tárca nélküli miniszter.

Nehéz lenne elképzelni egy olyan megállapodást a Nemzetközi Valutalappal, ami valamilyen módon ne érintené a 2013-as költségvetést - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Varga Mihály, aki hozzátette: a frakció jó döntést hozott, hogy elhalasztotta a büdzsé jövő heti végszavazását. Ez elsősorban technikai jellegű lépés - emelte ki.

A megállapodás után problémás lenne egy lezárt költségvetést újranyitni - magyarázta az IMF-hiteltárgyalásokért felelős tárca nélküli miniszter, aki, mint fogalmazott "egyszerűbb megoldás az, hogy most nem zárjuk le a költségvetési vitát, hanem ésszerű határidőig nyitva tartjuk annak a lehetőségét, hogy az IMF-fel történő megegyezés után módosítsuk az elfogadott főszabályokat".

Arra a kérdésre, hogy szerencsés volt-e még a nyári ülésszak előtt rögzíteni a sarokszámokat, Varga Mihály azt mondta: a nyár elején még elképzelhetőnek tűnt egy szeptember végi megállapodás az IMF-fel és az Európai Unióval. Megerősítő gesztusnak gondoltuk Brüsszel felé azt, hogy már júniusban, egy elfogadott költségvetéssel támasszuk alá, hogy a 2013-as büdzsé hiánya is három százalék alatt lesz - fűzte hozzá.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×