eur:
394.05
usd:
365.61
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta

Navracsics: A reformok előrehaladásából adódnak a konfliktusok

A folyamatos önvizsgálat közelebb visz minket eredeti céljainkhoz - mondta Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter a második Magyary-program bemutatásakor.

Csak egy rendkívül hatékony döntéshozatali és végrehajtói rendszer tud annyi reformot kezelni, amely az elmúlt bő két évben a magyar kormányzati politikában megindult az oktatáspolitikától az egészségpolitikán át az igazságszolgáltatási és közigazgatási átalakításokig - mondta Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes a második Magyary-program bemutatásakor.

A tárcavezető kiemelte: ha konfliktusok adódnak, az nem a tehetetlenségből, hanem éppen a reformok előrehaladásából következik. A beépült érdekek, a beépült érdekcsoportok megtöréséből, az új érdekviszonyok kialakulásából, az új kapcsolati rendszerek kialakulásából, az új intézményrendszer megjelenéséből, vagyis azok a konfliktusok, amelyek ma a magyar belpolitikát jellemzik, azok pontosan ennek a kormányzati politikának az eredményeit jelzik - fejtette ki.

A Magyary Zoltán nevét viselő második - az idei évszámra utalva 12.0-ás verziószámú - közigazgatás-fejlesztési programról a közigazgatási és igazságügyi miniszter úgy fogalmazott: a dokumentum nem kritikátlan önmagával szemben. "Ha saját magunkkal szemben vagyunk kritikusak, akkor ez erősít minket. Erősít az elhatározásunkban és erősít a végrehajtásban is, hiszen a folyamatos önvizsgálat a célok, a kijelölt célok és az elért eredmények összehasonlítása, adott esetben a kettő közötti különbség feltérképezése közelebb visz minket ahhoz, hogy az eredeti célkitűzéseket meg tudjuk valósítani" - hangsúlyozta.

Az új Magyary-program a többi között nem elégedett az eljárások gyorsítása és hatékonysága, a fejlesztési források lehívásának felgyorsítása és a közszolgálati életpályamodell kialakításának terén elért eredményekkel. Emellett újabb közvetlen célokat jelöl ki, hogy a közigazgatás ne versenyképességet korlátozó, hanem azt ösztönző tényező legyen.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

Az Európai Bizottság két ügyben is kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a közbeszerzésre vonatkozó uniós jogszabályok megsértésére hivatkozva még tavaly év végén, amelyek heteken belül új szintre léphetnek. A Portfolio uniós döntéshozóktól úgy értesült, hogy több esetben látnak még kételyeket a magyar közbeszerzési rendszert illetően, így valószínűleg további egyeztetésekre lesz szükség, ezek után májusban felszólítást küldhetnek, hogy ne citálják Magyarországot az Európai Unió Bírósága elé.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 21:46
×
×
×
×