eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Nem lehetett felkészülni a West-Balkán-tragédiára - lapszemle

Elmarasztalja Strasbourg Magyarországot - írja a Népszabadság. A Magyar Nemzetnek interjút adott a West-Balkán egykori tulajdonostársa.

A Népszabadság információi szerint elmarasztalta Magyarországot egy kormánytisztviselő indoklás nélküli elbocsátása miatt a strasbourgi székhelyű Emberi Jogok Európai Bírósága. Az ítélet szerint a 39 esztendős péceli panaszosnak hatezer euró nem vagyoni kártérítés és háromezer euró költségtérítés is jár.

A Magyar Nemzetnek interjút adott a West-Balkán szórakozóhely egyik volt tulajdonostársa, akit a bíróság első fokon két év nyolc hónap fogházra ítélt. Szalontai Győző azt mondta: a West-Balkán biztonsági szolgálata nem lehetett felkészülve arra, ami 2011. január 15-én este történt a szórakozóhelyen. A férfi szerint ha tudják, hogy megvadult kamaszok tömege készül partizni a helyen, nem engedélyezik a rendezvényt a valódi szervezőknek.

Az Index arról számol be, hogy kedd estére már közel tízezren csatlakoztak ahhoz a Facebook-oldalhoz, melynek tagjai a Pécsen eltűnt pszichológuslányt, Bándy Katát keresik. A 25 éves lány adatait és eltűnésének körülményeit leíró oldalt közben már húsz nyelvre fordították le. A fiatal lány rendőrségi pszichológusként dolgozott ezért felmerült, hogy munkája során bűnözőkkel került kapcsolatba, a rendőrség azonban cáfolta ezt.

A Portfolio.hu arról ír, hogy a kormány az ősz folyamán hozzányúlhat a tavaly elfogadott Nemzeti Energiastratégiához, és növelheti a szélenergiának szánt szerepet az ország energiaellátásban. Szabályozói elképzelések szerint - a németországi mintának megfelelően - a jövőben áramtőzsdére terelnék a hazai zöldenergia-termelés értékesítését, azonban egyelőre még bizonytalan, hogy milyen időtávon valósulhat meg egy ilyen kezdeményezés.

A magyar háztartások májusban több mint 12 milliárd forint értékben vásároltak a BÉT-en jegyzett papírokból, miközben a legnagyobb szereplőnek számító külföldiek már második hónapja az eladói oldalt erősítették - írja a Napi Gazdaság. A lakosság körében a legnépszerűbb értékpapírnak a magyar állampapír számít.

A Pénzcentrum.hu arról számol be, hogy a sörgyártók szerint egyértelműen áremelkedéshez és a fogyasztás csökkenéséhez vezet az, ha januártól 10 százalékkal emelkedik a jövedéki adó. A Magyar Sörgyártók Szövetségének elnöke szerint a kormány nem egyeztetett a szakmai érdekképviseletekkel.
A szervezet elnöke ugyanakkor bízik abban, hogy lesz lehetőségük konzultálni a törvényjavaslatról, mint mondta, ők 5 százalék feletti adóemelést semmiképp sem tartanak reálisnak.

Hanganyag: Kálló Izabella

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 19. 05:45
×
×
×
×