INFORÁDIÓ 

2018. március 21. szerda
Benedek

Alaposan megnézik a bankok a munkáltatói igazolásokat - lapszemle

Infostart / InfoRádió
A Népszabadság a rasszista bűncselekmények büntethetőségéről, a Magyar Nemzet hamis munkáltatói igazolásokról ír.

A Népszabadság írása szerint simán meg lehet úszni a rasszista bűncselekményt Magyarországon. A hazai bíróságokon évente nyolc-tíz elmarasztaló ítélet születik úgynevezett gyűlöletbűntényben, míg a kilencmilliós Svédországban több mint ötezer.

A Magyar Nemzet arról ír, hogy nem létező vagy csalás céljára létrehozott cégek által kiállított, hamis munkáltatói igazolásokkal próbálták meg átverni a bankokat egyes hiteligénylők, ezért a pénzintézetek egy része feketelistát készített a gyanús cégekről. A csalási kísérletekben gyakran a hitelközvetítők és értékbecslők is érintettek voltak.

Az Index beszámolója szerint tovább zuhant a Facebook-részvény. A múlt héten az a részvény árfolyama 32 dollár körüli szintre állt be, ami csalódás volt, hiszen másfél hete a cég tőzsdére lépésekor 38 dollár volt a kibocsátási árfolyam. Mindez azonban valószínűleg nem zavarja túlságosan a Facebook alapítóját hiszen feleségével Rómában tölti nászútját.

A Napi Gazdaság szerint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal eddig 38,5 milliárd forint személyi jövedelemadót utalt vissza mintegy 676 ezer adózónak, az átlagosan visszaigényelt összeg 56.923 forint volt. Az adózók többsége az egyéni bevallást választotta, de 18 ezer söralátét-bevallás is érkezett a NAV-hoz. Az egyszerűsített adóbevallással jóval többen éltek.

A takarékszövetkezeti szektor a tervek szerint megduplázza piaci részesedését a vállalatfinanszírozásban a következő három-öt évben - mondta a Portfolio.hu Hitelezés Magyarországon 2012 című konferenciáján készült videóinterjúban Szabó Levente, a Takarékbank vezérigazgató-helyettese. A Takarékbank elemzései szerint 2013 második felétől növekedhet Magyarországon a kkv-hitelezés.

A Pénzcentrum összeállítást közöl az áruházláncok forgalmáról. Egy év alatt gyakorlatilag nem változott a legnagyobb forgalmú élelmiszer-kereskedelmi láncok erősorrendje Magyarországon, azaz továbbra is a Tesco, a CBA és Coop állnak az élen.

A címlapról ajánljuk