eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

"Visszalépés" - ellenzéki reagálások a Széll Kálmán-terv 2.0-ra

Az ellenzéki pártok visszalépésnek tartják az új konvergenciaprogramot és inkább többkulcsos személyi jövedelemadót javasolnak.

Az MSZP-s Veres János úgy látta, hogy a kormány ismét rossz irányba halad, mert a reformok helyett többletbevételekre alapozza a második Széll Kálmán-tervet.

"Az Orbán-kormány megint új adókkal próbál megoldást találni arra, hogy nem hajtott végre egyetlen érdemi reformintézkedést sem az elmúlt két évben" - jegyezte meg. Hozzátette, ez történt az ágazati különadók kivetésekor is, amelyeket a vállalatok végül áthárítottak ügyfeleikre.

A jobbikos Volner János az új adók átgondolására kérte a kormányt. A politikus azt mondta: Széll Kálmán-terv 2.0 és a konvergenciaprogram átgondolatlan, kizárólag megszorításra építő gazdaságpolitikát tükröz.

Szerinte a telekommunikációs műveletek megadóztatásával az ország "visszalép a korban", hiszen a gazdaság és a társadalom fejlődésének motorját sújtja az intézkedés.

Jávor Benedek, az LMP frakcióvezetője szerint a terv újabb két év megszorítást jelent Magyarország számára. Kiemelte: olyan légből kapott ötletekre alapozzák a konvergencia-programot, mint a teljesen darabokra szedett sárgacsekkadó, ebből nem lesz sem makrogazdasági egyensúly, sem gazdasági növekedés, sem pedig az EU-val való konfliktusok lezárása.

Az ellenzéki pártok egyetértettek abban, hogy másképp kellene a szükséges forrásokat előteremteni, például a többkulcsos személyi jövedelem-adó visszavezetésével.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 18. 10:22
×
×
×
×