eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

A magán-nyugdíjpénztári tagok 10 százaléka visszalép - lapszemle

A Népszabadság szerint eddig a magán-nyugdíjpénztári tagok csaknem 10 százaléka jelezte, hogy visszalépne az állami nyugdíjrendszerbe. Május végén kezdődik az Egymásért, Egy-Másért Alapítvány büntetőpere - írja a Magyar Nemzet.

A Népszabadság szerint eddig a magán-nyugdíjpénztári tagok csaknem 10 százaléka jelezte, hogy visszalépne az állami nyugdíjrendszerbe. A Stabilitás Pénztárszövetség úgy látja, hogy a határidő lejárta közeledtével élénkül az érdeklődés az átlépés iránt. A legalacsonyabb a visszalépők száma az Allianznál, amely szétválasztja önkéntes és magánnyugdíjpénztárát, a legmagasabb az Aegonnál és az Ersténél, amelyek már korábban jelezték, hogy pénztárukat végelszámolással bezárják.

A Magyar Nemzet értesülése szerint május 25-én nyitja meg a Fővárosi Ítélőtábla a Földesi-Szabó László nevével fémjelzett, titkosszolgálati hátterű Egymásért, Egy-Másért Alapítványnál történt sikkasztási és áfacsalási ügy másodfokú tárgyalását. A per következő tárgyalása két nappal az ügy megnyitása után várható.

Az Index arról ír, hogy megtalálták az Atlanti-óceánban a Holdra-szállás rakétájának hajtóműveit. Legfrissebb blogbejegyzésében Jeff Bezos, az Amazon milliárdos alapítója, az űrutazás megszállott rajongója számol be a felfedezésről. Tervei szerint legalább egy hajtóművet a felszínre juttat, és ha a NASA is hozzájárul, egy seattle-i múzeumban fogja kiállítani azt.

A Napi Gazdaság felteszi a kérdést: mennyi esélye van Magyarországnak arra, hogy Kína európai kapujává váljon. A lap szerint a kínai befektetők egyébként elsősorban nem zöldmezős beruházásokban gondolkoznak, hanem meglévő cégeket vásárolnának föl.

A Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet által közzétett legfrissebb jelentés szerint a világgazdaság egyes régióinak növekedése szét fog válni - írja Wall Street Journalra hivatkozva a Portfolio.hu. Főleg az észak-amerikai és az európai piacra igaz ez 2012 első felében, előbbi esetében ugyanis folytatódhat a gazdasági kilábalás, Európában viszont a költségvetési kiigazítás a keresleti oldalon erőteljesen éreztetni fogja a hatását, tehát átmenetileg recesszióba zuhan a kontinens gazdasága.

A Pénzcentrum.hu a banki megtakarítási formákról készített összeállítást. A portál útmutatót próbál nyújtani ahhoz, hogy a különböző élethelyzetekben melyik termék lehet a legjobb választás.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×