eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Februártól lesz drágább a cigaretta - lapszemle

Átlagosan 100 forinttal nő jövőre a cigaretta ára - írja a Napi Gazdaság. Az eredeti tervekkel ellentétben nem májusban és novemberben, hanem februárban és júliusban emelik a jövedéki adót.

A terhet nagy valószínűséggel áthárítják a gyártók, ugyanis az adójegy-elszámolás és a cigarettakészletezés szabályai is szigorodnak, a bespájzolással nincs igazi lehetősége a cégeknek a trükközésre, illetve az adóemelés hatásainak kitolására.

A Népszabadság szerint három, legfeljebb négy múzeum kerülhet abba a Városliget-széli épülettömbbe, amelynek felépültét uniós forrásból reméli Baán László, a múzeumnegyed kormánybiztosa. A Szépművészeti Múzeum főigazgatója azt mondta: az az elképzelése, hogy ezek egyrészt mind erősen művészeti kötődésűek legyenek, másrészt a magyar "brandet" reprezentálják.

Az ombudsman jövőre az állampolgárok kezdeményezésére is kérheti az Alkotmánybíróságtól a jogszabályok utólagos vizsgálatát, a hamarosan hatályba lépő alaptörvény szerint a szűrő szerepét tölti majd be - erről Szabó Máté, az alapvető jogok biztosa beszélt a Magyar Nemzetnek adott interjújában. Szabó Máté hozzátette, hogy a következő esztendőben a szigor növekedése és a börtönrezsim változása miatt ismételten áttekinti a fogvatartottak helyzetét, s elemzi azt is, miként hatnak az új munkaügyi rendelkezések az állampolgárok alapvető jogaira.

Pert nyert első fokon az Index a Fővárosi Önkormányzattal szemben, amiért megtagadták az adatkérést Dörner György és Nemcsák Károly pályázatának kiadása, valamint a szakmai bizottság jegyzőkönyvének nyilvánosságra hozatala miatt.

A Portfolio.hu-n a tíz legjobban kereső amerikai felsővezető tavalyi évi keresetéről olvashatnak. Az utolsó 56,6 millió dollárt, míg az első 145,3 milliót keresett.

Hanganyag: Windisch Judit

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×