INFORÁDIÓ 

2018. március 22. csütörtök
Beáta, Izolda

A kórházátadásról dönthet a Fővárosi Közgyűlés

InfoRádió / MTI
Az egészségügyi intézmények állami kézbe adásáról, a fővárosi teherforgalmi behajtási rendszer felülvizsgálatáról, valamint a vidámpark tulajdonosi kölcsönéről dönthet szerdai rendkívüli ülésén a Fővárosi Közgyűlés.

A kórházátadás előkészítését meghatározó megállapodást szeptember végén hagyta jóvá a testület a Fidesz-KDNP-frakció szavazati többségével. Azon az ülésen arról is döntöttek, hogy az átadás-átvételről szóló végleges megállapodás visszakerül majd a Fővárosi Közgyűlés elé, mielőtt Tarlós István főpolgármester aláírja azt a Nemzeti Erőforrás Minisztérium egészségügyért felelős államtitkárságával.

A megállapodás tizenkét, fővárosi önkormányzati fenntartású és egy alapítványi működtetésű egészségügyi intézményt érint. A végleges változat részletei egyelőre nem ismertek, a javaslatot várhatóan az ülés kezdete előtt hozza nyilvánosságra az előterjesztő.

A napirendi pontok között szerepel a fővárosi teherforgalmi behajtási rendszer felülvizsgálatára vonatkozó javaslat is, ezt ugyancsak később bocsátják rendelkezésre.

Döntés születhet arról is, hogy százmillió forint kamatmentes tulajdonosi kölcsönt kapjon a Budapesti Vidám Park Zrt. a jövő évi szezonkezdéshez, az összeget az operatív működéssel kapcsolatos kiadásokra fordíthatja a társaság.

A címlapról ajánljuk