eur:
394.04
usd:
369.81
bux:
65898.87
2024. április 23. kedd Béla

Új rádióadók szólnak Budapesten

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa kedden döntött a Budapest 89,5 MHz, a Budapest 103,9 MHz és a Budapest 95,3 MHz helyi körzeti rádiós frekvenciákra kiírt pályázatok tárgyában. Mindhárom budapesti frekvencián várhatóan már 2012. év első negyedévében új rádióadók kezdhetik meg működésüket.

A Médiatanács közelménye szerint a három budapesti kereskedelmi frekvenciára 2011 júliusában tette közé pályázati felhívásait, "kevesebb kötöttség több magyar zene" mottóval. 2011. augusztus 30-án az érdeklődők a három jogosultságra összesen 20 pályázati ajánlatot nyújtottak be, ami rendkívül nagy érdeklődést jelent. A formai és tartalmi vizsgálatok után végül 16 pályázati ajánlat maradt versenyben. Az NMHH hivatalának előterjesztése alapján a Médiatanács 2011. december 20-án döntött a három nyertes ajánlatról.

A pályázati felhívások kiemelt célja volt az állami tulajdonú frekvenciákkal való hatékony gazdálkodás. A három nyertes pályázó az eredeti, "kikiáltási árnál" jóval magasabb díjajánlatot tett, átlagosan több tízmillió forinttal ajánlottak többet, mint a pályázati felhívásban szereplő kiindulási összeg.

Fontos célkitűzés volt, hogy a rádiók műsoraiban a tájékoztató, a szórakoztató, és zenés jelleg mellett a helyi közélet is hangsúlyos szerepet kapjon. A helyi közélettel foglalkozó műsorok arányát tekintve valamennyi pályázó közül a Prodo Voice Kft. tette a legmagasabb vállalást műsortervében. A pályázók komolyan vették a magyar zenei arányra vonatkozó kívánalmakat is, amire valamennyien a lehető legtöbb pontszámot kapták.

A közlemény szerint a pályázati eredmények értelmében a Budapest 89,5 MHz frekvenciára a Prodo Voice Stúdió Műsorszolgáltató Zrt., a Budapest 103,9 MHz frekvenciára a Rádió Juventus Műsorszolgáltató Zrt., a Budapest 95,3 MHz frekvenciára pedig az Autórádió Műsorszolgáltató Kft. a köthet műsorszolgáltatási szerződést a Médiatanáccsal.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×