eur:
389.26
usd:
362.71
bux:
0
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Kihallgatásuk után elengedik a józsefvárosi tüntetőket

A VIII. kerületi polgármesteri hivatalból péntek délután előállított tüntetők elszámoltatása még folyamatban van, de kihallgatásukat követően mindenkit elengednek - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szóvivője az MTI-vel.

Horváth Katalin Fanni korábban elmondta: az épületben jogszerűtlenül tartózkodó mintegy két tucat embert a törvényben előírt jogszerű rendőri intézkedéssel szembeni engedetlenség miatt állították elő. A szabálysértés miatt az érintettekre várhatóan pénzbírságot szabnak ki - tette hozzá a szóvivő.

A Város Mindenkié csoport aktivistái a VIII. kerületi polgármesteri hivatalban a hajléktalanokat érintő intézkedések ellen tüntettek péntek délután. Az ügyfélfogadási időt kihasználva több tucatnyian betódultak a polgármesteri titkárságra, és leültek a földre. Az ügyfélfogadási idő lejárta után a hivatal biztonsági szolgálata, illetve a később kiérkező rendőrök is többször távozásra szólították fel az érintetteket.

Kocsis Máté (Fidesz-KDNP), a kerület polgármestere újságíróknak nyilatkozva elmondta: már korábban felajánlotta a tüntetőknek, hogy egy órával a tüntetés kezdete előtt menjenek be hozzá, beszéljék meg a dolgokat. Jelezte: ez a sokadik alkalom volt, amikor együttműködést ajánlott, de ezúttal sem éltek a lehetőséggel.

Kocsis Máté végképp érthetetlennek nevezte, "miért kell azért drukkolni, hogy hajléktalan emberek az utcán éljenek". Hozzátette, azt szeretnék - és a fővárosi önkormányzat is azért fordított több száz millió forintot hatszáz új férőhelyre -, hogy senki ne éljen az utcákon, főleg ne a téli időszakban.

A polgármester a parlament előtt lévő szabálysértési törvénymódosítást is ezzel indokolta, jelezve, annak hatálybalépését is úgy módosították az előterjesztők, hogy addigra megoldott legyen a hajléktalanok elhelyezése. Kijelentette: meggyőződése, hogy a törvénymódosítás célja nem vitatható, azt nem szabad visszavonni.

Címlapról ajánljuk

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Órákon belül érkezik az adat, ami eldöntheti a forint sorsát

Órákon belül érkezik az adat, ami eldöntheti a forint sorsát

Sorra töri át a vezető devizákkal szemben a fontos szinteket a forint, a magyar idő szerint délután 14 óra 30 perckor érkező amerikai munkaerőpiaci adatok azonban várhatóan ezúttal is komoly elmozdulásokat hoznak a részvény- és devizapiacokon egyaránt, ennek következtében pedig gyorsan változhat a kép a forint esetében is. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×