eur:
388.71
usd:
361.85
bux:
68900.51
2024. május 8. szerda Mihály

Százmilliókat fizetnek - felügyeleti díj címén - lapszemle

Százmilliókat fizethetnek az agrár- és élelmiszer-ipari cégek a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatalnak felügyeleti díj címén - írja a Népszabadság. A Magyar Nemzet szerint panaszt tett meggyanúsítása ellen Bene László volt országos rendőrfőkapitány.

A Népszabadság arról ír, hogy rövidesen százmilliókat fizethetnek az agrár- és élelmiszer-ipari cégek a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatalnak felügyeleti díj címén, amennyiben a parlament elfogadja a kormány által nemrég benyújtott sürgősségi javaslatát. A költségvetési törvény módosítását tartalmazó salátatörvény-javaslat egyik passzusa ugyanis kimondja, hogy jövőre az élelmiszergyártóknak az adóbevalláshoz kapcsolódóan, két részletben, nettó árbevételük egy ezrelékét kell kifizetniük a hivatal számára.

A Magyar Nemzet beszámol arról, hogy panaszt tett meggyanúsítása ellen Bene László volt országos rendőrfőkapitány, ám a Katonai Főügyészség a panaszt elutasította. Gulyás Gergely, a 2006 őszi eseményeket vizsgáló parlamenti albizottság fideszes elnökének tavalyi feljelentése szerint Bene László azért nem indított fegyelmi vizsgálatot beosztottja, Gergényi Péter volt budapesti főkapitány ellen a tévészékház ostromakor késve elrendelt riadó miatt, mert Gergényi "nagy politikai támogatást kapott" Gyurcsány Ferenc akkori kormányfőtől.

Az Index szerint az Amazon lehet az új Apple. A két cég összehasonlításakor megjegyzik, hogy mindkét cég gyakorlatilag egyet jelent az alapítójával, aki kézi irányítással vezeti-vezette a birodalmat. Mindkét cég egész iparágat teremtett és tett a mainstream részévé: az Apple a digitális zeneterjesztést, az okostelefonokat és a táblagépeket, az Amazon a digitális könyveket, e-könyv-olvasókat és a felhő alapú informatikát. Az Amazon vezetője a napokban mutatta be a cég új táblagépét, amelyet többen az új iPad-ként emlegetnek.

A Portfolió.hu azt írja, az elmúlt napokban, hetekben egyre többet tudhattunk meg az EU adósságválságot megoldani szándékozó terveiből, a legforróbb témák az európai mentőcsomag kibővítéséhez és a bankok feltőkésítéséhez, valamint a görögök számára adott újabb pénzügyi csomaghoz kötődnek. Az jól látható, hogy kényszerhelyzetben vannak a politikusok, azonban a kompromisszumra jutás koránt sem egyszerű, főleg ha ilyen fontos beavatkozásokról kell dönteni. Pontosan ezért a Reuters szerint nem szabad túl sokat várni a mai uniós csúcstól, nagy valószínűséggel, sokkal több részletet a fontos témákban nem fogunk megtudni.

A Napi Gazdaság szerint várhatóan a jövő év elején elindul a Vidékfejlesztési Minisztérium által tavaly bejelentett demográfiai földprogram. A program keretében azok a fiatal párok, amelyek a szocpolhitelekhez hasonlóan gyermekvállalásra kötelezik el magukat, és mezőgazdasággal szeretnének foglalkozni, kedvezményes feltételek mellett hosszú távú, 50 éves tartós bérlet formájában földhöz juthatnak a Nemzeti Földalap keretéből, a bérleti jog pedig örökölhető lenne.

A Pénzcentrum.hu egy felmérést idéz, mely szerint jelentős, akár 32-szeres eltérés is tapasztalható a hasonló pozícióban lévő magyarországi felsővezetők javadalmazásában. A legmagasabb javadalmazással kitüntetett vezető közel 62 millió forint teljes éves készpénz kompenzációban részesül, feltételezve az éves egyszeri bónusz kifizetését.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×